Help! Error 173 - AMD graphics hardware was not found
 
Notifications

[Solved] Help! Error 173 - AMD graphics hardware was not found  

  RSS

(@interestingdood)
Active Member
Joined: 3 months ago
 

Im using a Vega 56 graphic card with a mid-2014 13" macbook pro. I cannot seem to download the AMD drivers. I keep getting "Error 173 - AMD Installer cannot continue since AMD graphics hardware was not found." I have tried using both downloads from the original website and bootcampdrivers.com but continue to get the same error. Please help!

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote
Eightarmedpet
(@eightarmedpet)
Noble Member
Joined: 3 years ago
 

I had issues with detection due to using a ti82 based eGPU (core V1) so I’m guessing it might be a similar situation, but to be honest I’m just guessing. 

2017 13" MacBook Pro Touch Bar
GTX1060 + AKiTiO Thunder3 + Win10
GTX1070 + Sonnet Breakaway Box + Win10
GTX1070 + Razer Core V1 + Win10
Vega 56 + Razer Core V1 + macOS + Win10
Vega 56 + Mantiz Venus + macOS + W10

---

LG 5K Ultrafine flickering issue fix


ReplyQuote
(@interestingdood)
Active Member
Joined: 3 months ago
 

@eightarmedpet

A huge THANK YOU to you! Although I already downloaded the purge-wrangler, it led me to another forum that fixed it as I was browsing around! Just had to find the right topic!  

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote
Eightarmedpet
(@eightarmedpet)
Noble Member
Joined: 3 years ago
 

Awesome you got it working! You don’t need to run purge wrangler per os so not sure what happened to solve your issue? It was a bit of a stab in the dark to be honest but thought I’d at least try. What actually solved it in the end? What was the topic/forum?

2017 13" MacBook Pro Touch Bar
GTX1060 + AKiTiO Thunder3 + Win10
GTX1070 + Sonnet Breakaway Box + Win10
GTX1070 + Razer Core V1 + Win10
Vega 56 + Razer Core V1 + macOS + Win10
Vega 56 + Mantiz Venus + macOS + W10

---

LG 5K Ultrafine flickering issue fix


ReplyQuote
(@interestingdood)
Active Member
Joined: 3 months ago
 

@eightarmedpet

Booting it with rEIFind fixed the problem! My computer was able to to detect and install the AMD drivers afterwards. 

One quick question: I have a 2014 MacBook and was wondering if you knew how to turn off the apple light during clamshell mode?

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote
mac_editor
(@mac_editor)
Famed Member Moderator
Joined: 3 years ago
 

purge-wrangler has no relation to this issue and is only for macOS. For eGPU to be detected, you just needed to boot with it plugged in into Windows while using apple_set_os.efi to keep iGPU active. There are many similar builds (iGPU only TB1/2 Macs).

purge-wranglertbt-flashpurge-nvdaset-eGPU
Insights Into macOS Video Editing Performance
2018 MacBook Pro 15" RP560X + RX 5700 XT (Mantiz Venus)

Master Threads:
2014 15-inch MacBook Pro 750M
2018 15-inch MacBook Pro


ReplyQuote