[GUIDE] MBP eGPU detection issues: delayed hotplugging, PERST# switch
 
Notifications
Clear all

[GUIDE] MBP eGPU detection issues: delayed hotplugging, PERST# switch  

 of  11
  RSS

MadMac
(@madmac)
Active Member
Joined: 1 month ago
 

Hi,

I'm planning to use my Mac mini (Late 2014) as gaming rig.

System spec:

  • Mac Mini 7,1 (late 2014)
  • Core i7-4578U, Dual Core @ 3.0GHz, Turbo Boost to 3.5GHz
  • 16GB LPDDR3 SDRAM
  • Apple SSD 256GB
  • 34" Ultra wide @ Asus ROG PG348Q Gaming (3440x1440)

 

eGPU hardware:

Razer Case X to fit (3x Slot Smile Nvidia RTX 2080 Ti

  • EVGA GeForce RTX 2080 Ti FTW3 ULTRA GAMING, 11GB DDR6
  • Apple Thunderbolt 3 -> Thunderbolt 2 adapter
  • Apple TB2 cable

 

Software:

  • macOS Catalina 10.15.5
  • BootCamp in to Windows 10 Pro (updated to latest from build 2004)
  • In Win10: All drivers are updated and all Mac mini hardware is recognised (without eGPU connected)
  • Apple Boot Camp updated

 

My current status:

  1. Mac mini is connected to monitor over HDMI. Booted in Win10.
  2. Mac mini <-> (TB2->TB3) <-> (TB3) Razer Case X (RTX 2080 Ti in side) -> Display port (ROG PG348Q)
  3. I turn on Razer Case X.
  4. I got "Display port no signal" but I do hear chim sound from Win10 and I can see new PCI Express is recognised in device manager.
  5. Video card is not spinning 🙁 but I can see Razer Case is working
  6. Display manager do not showing new card and Windows is not asking for any new driver installation.

 

Question 🙁

Should I buy bigger power supply?

Should I first install Nvidia drivers?

What should I do..?

I spend so much cash and everything was working great until moment I want to finally try eGPU rig, my "Nvidia monster" is not spinning and monitor is (Display port no signal)

 

Thanks in advance.

Asus ROG Swift PG348Q | EVGA GeForce RTX 2080 Ti FTW3 ULTRA GAMING
MacMini (late 2014) i7, 16GB, 256GB SSD | Razer Case X
macOS 10.15.5 | BootCamp - Windows 10 Pro (build 2004)


ReplyQuote
 of  11