2012 Mac Mini [3rd,4C,Q] + GTX 970 @ 10Gbps-TB1 (AKiTiO Thunder2) + Win10
 
Notifications
Clear all

2012 Mac Mini [3rd,4C,Q] + GTX 970 @ 10Gbps-TB1 (AKiTiO Thunder2) + Win10  

  RSS

Daft Titan
(@daft_titan)
Active Member
Joined: 10 months ago
 

System specs

Mac mini (Late 2012), 2,6 GHz Intel Core i7-3720QM, 16 GB 1600 MHz DDR3.

eGPU hardware

Modified AKITiO Thunder 2 by Bizon
Zotac gtx970
TB2 cable
Iiyama 27" @ 2560x1440 / 70hz

Install

Plug&play on Windows
Latest Nvidia drivers

Not using macOS on this device.

Benchmarks

Enigine Heaven 4 (1680x1050, Medium, 8x AA): 79 FPS / 2002 Score

CSGO, 1600x1400 with gpu scaling to 2560x1440.
Antialising 8x, Antistropic 16x, everything else low
Fluctuating between 100 and 300 fps (capped to 300).
Benchmark: https://www.hltv.org/blog/11862/one-of-the-best-method-to-check-your-fps-in-csgo-new
160 fps average

Guildwars 2 is working fine with medium settings in QHD resolution.

Comments

This is my old setup for gaming I used more than 6 years ago.
It did a really great job (mostly guildwars2 and CSGO) rather than the embedded int HD GPU (which is unusable for gaming).

It have now a second life as I gave it to my son and it still provide pretty decent efficiency.

This topic was modified 10 months ago

2018 MacBook Pro [8th,6C,H] + RX 5600 XT @ 32Gbps-TB3 (Razer Core X) + macOS 10.15.7 & Win10 [build link]

 
2012 Mac Mini [3rd,4C,Q] + GTX 970 @ 10Gbps-TB1 (AKiTiO Thunder2) + Win10 [build link]  


ReplyQuote
flemingo
(@flemingo)
New Member
Joined: 10 months ago
 

Hi. Can you guide me as i have a similar setup with 2012 mac mini and gtx 1060 sc gpu. However when i plug the Thunderbolt connection the enclosure is detected but gpu is not. Gpu fan flickets every 3-4 seconds. I knwo gpu is ok bcoz i tested on my friends deaktop pc. I have tried dell da2 supply and deaktop pau but both have same response. I have tried it on 2 different 2012 mac mini and 2015 macbook pro but the result ia always same. 

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
Daft Titan
(@daft_titan)
Active Member
Joined: 10 months ago
 

@flemingo, I am not sure what could be your issue. 

I did nothing special to make this work, just boot from USB key with windows 10 pro.
Delete all partitions, install windows, install nvidia drivers.

The only problem I have sometime is monitor stay off at boot.
I need to restart the mac several time till it works.

 

2018 MacBook Pro [8th,6C,H] + RX 5600 XT @ 32Gbps-TB3 (Razer Core X) + macOS 10.15.7 & Win10 [build link]

 
2012 Mac Mini [3rd,4C,Q] + GTX 970 @ 10Gbps-TB1 (AKiTiO Thunder2) + Win10 [build link]  


ReplyQuote