2013 Mac Pro (FP D700 x2) [3rd,12C,E] + RX 580 x2 @ 16Gbps-TB2>TB3 (AKiTiO Node)...
 
Notifications
Clear all

2013 Mac Pro (FP D700 x2) [3rd,12C,E] + RX 580 x2 @ 16Gbps-TB2>TB3 (AKiTiO Node) + macOS 10.13 [mizar]  

 of  3
  RSS

ikir
 ikir
(@ikir)
Prominent Member
Joined: 4 years ago
 

This is poetry 👍🏼

Incredibile scores


MacBook Pro 13" 2020 Touch Bar M1 8-core CPU 8-core GPU - 16GB unified memory - 512GB PCIe SSD
MacBook Pro 13" 2020 Touch Bar i7 quad-core 2.3Ghz - 16GB RAM - 1TB PCIe SSD

my awesome Radeon VII eGPU
my Mantiz Venus extreme mod with Sapphire Nitro+ RX Vega 64

 
2018 13" MacBook Pro [8th,4C,U] + Radeon VII @ 32Gbps-TB3 (Mantiz Venus) + macOS 10.15 [build link]  


mizar liked
ReplyQuote
mizar
(@mizar)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

I'm planning to try accelerate the internal display(maybe multiple display) like in the macbook pro using the method posted here.  https://egpu.io/how-to-egpu-accelerated-internal-display-macos/

I'm waiting to get the hdmi ghost adapters and I'll keep y informed

Ciao

 

 

 

 

 

 

 

2013 Mac Pro (FP D700 x2) [3rd,12C,E] + RX 580 x2 @ 16Gbps-TB2>TB3 (AKiTiO Node) + macOS 10.13 [build link]  

ReplyQuote
mizar
(@mizar)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

Update HDMI Ghost Adapter

The attempt failed!!

My Mac Pro froze when I connected the Hdmi adapter to try accelerate the internal display

By the way also connecting directly my Led Cinema 27 to the egpu does not work at all.

I have 3 monitors connected, One apple 27 Led, Thunderbolt Display and the Lg 38 curved ultra wide and all the monitor are connected to the internal GPU D700.

I still can use the two eGPU only to accelerate Apple Pro APP

This is the situation for me with latest beta of High Sierra

Ciao

 

 

 

2013 Mac Pro (FP D700 x2) [3rd,12C,E] + RX 580 x2 @ 16Gbps-TB2>TB3 (AKiTiO Node) + macOS 10.13 [build link]  

ReplyQuote
itsage
(@itsage)
Illustrious Member Admin
Joined: 4 years ago
 

I'm curious why the LED Cinema Display doesn't work directly with one of the eGPUs. Are you using a Mini DisplayPort to DisplayPort adapter? The LG 38UC99-W can definitely connect to one of the eGPUs via DisplayPort. That would leave you with only the Thunderbolt Display connecting to the nMP directly.

external graphics card builds
best laptops for external GPU
eGPU enclosure buyer's guide

 
2020 15" HP Spectre X360 [11th,4C,G] + RTX 2080 Ti @ 32Gbps-TB4 (AORUS Gaming Box) + Win10 2004 [build link]  


mizar liked
ReplyQuote
mizar
(@mizar)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

I'm curious too

no one display is working for me with egpu!!!!!

I have all the cables/adaptors, i tried everything!

I connect the display to the monitor and the computer freeze!!! Like  with the HDMI ghost !!!

I'll try again later and I'll post my experience but will the same (:

(I have also connected my Tv to the hdmi port so mac is driving 4 displays)

Ciao

 

2013 Mac Pro (FP D700 x2) [3rd,12C,E] + RX 580 x2 @ 16Gbps-TB2>TB3 (AKiTiO Node) + macOS 10.13 [build link]  

ReplyQuote
mizar
(@mizar)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

I can confirm that I cannot use the egpu to drive another display, in my configuration

Computer freeze and when I disconnect the dp cable will be ok

I think that I have to disconnect all the monitors from the D700  (I have 3 monitors , one thunderbolt, plus a hdmi tv) but at this point its better to use the egpu only to accelerate Apple pro app till something change!!

Anyway I noticed that when I update to High Sierra  the boot rom change, I had two MacPro that had same boot room now they have different one.........Attached the file

One mac is with Sierra the 6 core, 12 core is with High Sierra

Ciao

 

Mac Pro Sierra
Mac pro High Sierra

 

 

 

2013 Mac Pro (FP D700 x2) [3rd,12C,E] + RX 580 x2 @ 16Gbps-TB2>TB3 (AKiTiO Node) + macOS 10.13 [build link]  

ReplyQuote
hypernurd
(@hypernurd)
Trusted Member
Joined: 4 years ago
 

Hi Mizar,

Thanks for posting all your work on your implementation.

I am doing something similar but with a Mantiz Venus and GeForce 1080Ti (from MSI). My MacPro has D300's but otherwise the same. I too cannot get a monitor output on the eGPU connected displays but the directly attached HDMI display works fine. The eGPU is seen on the TB 0 bus and the video card is recognised in System Profiler. 

I have tried Goalque's script and Rastafabi's software too - same issue on both. I know the eGPU enclosure and card work because I have managed to get my Mid-2015 MPR working fine with automate-eGPU (using -a argument). 

I tried disconnecting the HDMI display and plugging this too into the 1080Ti, but then I get nothing on ALL displays - though I believe the MacPro is booting. 

Did you manage to get external displays working on your AKiTio / AMD setup yet?

Regards,

Hypernurd

2017 15" MacBook Pro (RP560) [7th,4C,H] + GTX 1080 Ti @ 32Gbps-TB3 (Mantiz Venus) + macOS 10.12.6 & Win10 [build link]  

ReplyQuote
mizar
(@mizar)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

Sorry for my late reply!!!

I was in Holiday in August and when I was back too busy keep up with my Job

NO way to get one monitor working well, its not stable for me

Ciao

 

2013 Mac Pro (FP D700 x2) [3rd,12C,E] + RX 580 x2 @ 16Gbps-TB2>TB3 (AKiTiO Node) + macOS 10.13 [build link]  

ReplyQuote
macsonny
(@macsonny)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

Hi,

I have the same setup as you and have my Mac Pro running great. To be honest though, not seeing much difference between the RX580 and internal D300 graphics. Did you notice much difference?

Also, I have Windows 10 running on an external TB drive to boot my Mac Pro. Have you worked out how to get your system to boot in Windows and use the RX580 video card?

Thanks

Sonny

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
mizar
(@mizar)
Active Member
Joined: 3 years ago
 
Trying something new here!!!
 
Dual Akitio Node PSU 600w (I had to changed it) Dual Vega 64 Asus triple fan Mac Pro 2013 32gb 12 core d700 (OMG Still waiting so much the new Mac Pro!!)
 
Mac OS 10.13.3, the beta 10.13.4 broken the support for egpu in my TB2 Mac
 
Interesting results for Luxmark attached

Luxmark Mac Pro 2013 DualVega64
Luxmark
 
Final cut only the old version  10.3.4 works with acceleration and ts bloody fast 10.4 only internal GPU, so bad!!!
 
Blender I cannot activate the GPU acceleration don’t know why!!!
 
Finally I can connect two monitors on the external GPU's and the Thunderbolt Display on the internal gpu without any problems!!!!! ( I cannot do it before freezing!!)
 
If y have some suggestion please let me know.
2013 Mac Pro (FP D700 x2) [3rd,12C,E] + RX 580 x2 @ 16Gbps-TB2>TB3 (AKiTiO Node) + macOS 10.13 [build link]  

ReplyQuote
 of  3