Setup & Software Discussions
2014 15" MacBook Pro (GT750M) [4th,4C,H] + RX 580 @ 16Gbps-TB2>TB3 (AKiTiO Node)...
 

2014 15" MacBook Pro (GT750M) [4th,4C,H] + RX 580 @ 16Gbps-TB2>TB3 (AKiTiO Node) + macOS 10.12.6 [SheldonTung] // No External Monitor  

  RSS

SheldonTung
(@sheldontung)
Active Member
Joined: 2 years ago
 

Last week I tested RX580 on my 2012 13'' & 15'' non-retina MacBook Pro. And here is an update for the 2014-Mid 15" MacBook Pro GT750M.

The processes are totally the same between two setups.

And there are not much performance difference between TB1 and TB2 according to the results shown below:

 

TB1 (2012 15'' mbp i7-2.7)

TB2 (2014 15'' rmbp i7-2.8 )

TB1 (2012 15'' mbp i7-2.7) 

TB2 (2014 15'' rmbp i7-2.8 ) 

mid-2014 15" MacBook Pro GT750M + [email protected] (AKiTiO Node via TB3->TB2 adapter) + macOS
2012 13‘’ & 15‘’ non-retina Macbook Pro + [email protected] (AKiTiO Node via TB3 to TB adapter) + MacOS


mac_editor and itsage liked
ReplyQuote
diogodasilva
(@diogodasilva)
Active Member
Joined: 2 years ago
 

My setup is MBP Mid 2014, 15″with internal DGPU 750m, Aktio Tb3 -> TB2 (adapter), AMD RX580

I was able to install and test on Geekbench and LuxMark, it works on both.

However, I cannot select the eGPU on softwares such as Premiere, Lightroom, Final Cut, Davinci Resolve, etc…

Is there a way to force these apps to use eGPU instead of dGPU?

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote
SheldonTung
(@sheldontung)
Active Member
Joined: 2 years ago

ReplyQuote