Notifications
Clear all

2016 15" MacBook Pro (RP460) [6th,4C,H] + RX 5700 XT @ 32Gbps-TB3 (Razer Core X) + macOS 10.15.4 & Win10 1909  

 of  2
  RSS

taspanja
(@taspanja)
New Member
Joined: 1 year ago
 

Hi there,

I have a MacBook Pro (15-inch, 2019) with the following specifications:

  • 2.4 GHz 8-Core Intel Core i9

  • 32 GB 2400 MHz DDR4

  • ProVega II

I recently got a Razer Xore X with an AMD RX5700XT and i had configured it and this was working fine until last week with windows updates disabled.

For some reason direct x crashed for me and i started getting error 12.

I then tried doing the process from the DDU onwards but for some odd reason this did not fix anything.

After that though I would try re-installing windows and setting things up all over again.

I have tried the whole process on 1903, 1909 and 2004 both without any updates and with all updates and i still keep getting the yellow bangs error 12.

Is there any other process that can be done to fix this error?

I also get “usb file system not found ”on the efi boot Don’t know why this happens I’m using efi partition on internal hd.

 

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
thecraigmcrae
(@thecraigmcrae)
New Member
Joined: 1 year ago
 

@brice_reul, Thanks for this. I've been struggling for about 3 weeks to find a solution. Followed this to the T and it worked.

Configuration

MacBook Pro (15-inch, 2016) with Radeon Pro 460 4 GB 

Radeon RX 5700 XT // Razer Core X // Win10 1909

Samsung CRG90 (49" Ultrawide)

 

Initially at the end of the instruction set, the external monitor flickered and then error 12. After a few restarts and using side-by-side mode (2 inputs side by side) on my monitor, it works. I can then switch to full screen view and it will remain functional.

Novabench is getting abysmal performance out of the GPU at 12FPS and a GPU score of 171, yet the GPU only looked to hit 30% through the Radeon software panel. Then I tried Haven as you had it listed (phew it works).

Unigine Heaven Benchmark 4.0

FPS:
114.1
Score:
2875
Min FPS:
27.2
Max FPS:
229.2

System

Platform:
Windows NT 6.2 (build 9200) 64bit
CPU model:
Intel(R) Core(TM) i7-6920HQ CPU @ 2.90GHz (2903MHz) x4
GPU model:
Microsoft Basic Display Adapter 10.0.18362.1/AMD Radeon RX 5700 XT 26.20.15029.20013 (4095MB) x1

Settings

Render:
Direct3D11
Mode:
2560x1440 fullscreen
Preset
Custom
Quality
High
Tessellation: Disabled

 

 

 

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
Abraham Ruiz
(@abraham_ruiz)
New Member
Joined: 1 year ago
 

A few months back I followed this guide to get the egpu working. I have an early 2016 15" mbp + razer core x + pulse rx 5700 xt... And it was working for 2 months and today out of nowhere got the dreaded error 12.... 😔 Tried everything again and still there. The drivers seem to install fine, the installer completes fine but then device manager starts complaining... :/ any ideas? I'm ready to do a clean install but I'd rather not. 

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
 of  2