2019 13" MacBook Pro [8th,4C,U] + RX 5700 XT @ 32Gbps-TB3 (Razer Core X) + macOS...
 
Notifications
Clear all

2019 13" MacBook Pro [8th,4C,U] + RX 5700 XT @ 32Gbps-TB3 (Razer Core X) + macOS 10.15.6 & Win10 2004  

  RSS

robinhad
(@robinhad)
New Member
Joined: 1 month ago
 

System specs 

  • 13” MacBook Pro mid-2019 (4 TB3 ports, 15,2) i5-8279U (2.4 GHz Quad-Core i5), 8GB RAM, 256GB SSD, Intel Iris 655

eGPU hardware

 

Installation steps

  1. Perform these steps with disconnected eGPU.
  2. Install Windows 10 2004 through BootCamp assistant (I allocated 40G, that's enough for me because I launch games from an external drive).
  3. When Windows is installed, connect eGPU to your Mac. In few moments automatic GPU setup will launch, you can see if the driver is installed in Device Manager, you should see "5700 XT" and in properties, there will be "Error 12".
    Or install drivers manually.
    In either case, if you're prompted to reboot, decline.
  4. Shut down your Mac.
  5. Disconnect eGPU.
  6. Turn on the Mac, launch Windows and log in to your profile.
  7. Connect your eGPU and reboot, only connected to the eGPU screen will work.
  8. Next time just reboot into Windows with eGPU plugged in (flashing Windows logo on internal display is normal, that's because Mac EFI disables internal GPU when AMD one is available, you could find info how to override that in other guides. I don't do that, because I need to preserve Secure Boot on my machine.

Conclusions

I am successfully running Arma 3 and Battlefield 1 in [email protected] at High settings with Freesync enabled.

2019 13" MacBook Pro [8th,4C,U] + RX 5700 XT @ 32Gbps-TB3 (Razer Core X) + macOS 10.15.6 & Win10 2004 [build link]  

itsage liked
ReplyQuote
Panagiotis Poutos
(@panagiotis_poutos)
New Member
Joined: 4 weeks ago
 

Hi there , I just complete my egpu setup. MacBook mid 2015 i7 2.2 16gb ram 1600 mhz + 5700XT with RAZOR X CHROMA. I can't find any similar setup around. Do you know if I can give a chance to this ? Can be work ?

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote