2019 16" MacBook Pro (RP5500M) [9th,8C,H] + RX 5700 XT @ 32Gbps-TB3 (ASUS XG Sta...
 
Notifications
Clear all

2019 16" MacBook Pro (RP5500M) [9th,8C,H] + RX 5700 XT @ 32Gbps-TB3 (ASUS XG Station 2) + macOS 10.15.1 & Win10 1903 [itsage]  

 of  11
  RSS

James-r10
(@james-r10)
Active Member
Joined: 2 years ago
 

@akash4393

Correct. Only difference is don’t choose the restart offers by the the AMD driver install for boot camp drivers. Click close and shutdown instead in windows.

16 MBP 9980HK / 64GB / 2 TB / 5500M / Razer Core X Chroma / 5700 XT OC


ReplyQuote
akash4393
(@akash4393)
Eminent Member
Joined: 5 years ago
 

@james-r10

Alright. I'll try this soon! 🤞

2019 16-inch MacBook Pro (i9/1TB/64GB/5500 - 8GB). Akitio Node (Corsair SF600) - Vega 64

 
2014 13" MacBook Pro [5th,2C,U] + RX Vega 64 @ 16Gbps-TB2>TB3 (AKiTiO Node) + macOS 10.14.5 & Win10 1903 [build link]  


ReplyQuote
Jon Meadows
(@jon_meadows)
Active Member
Joined: 2 years ago
 

@akash4393

I also switched from a Nvidia card in hopes of having a egpu that worked for both macos and windows. My gtx1080 (Aorus gaming box) worked without DDU and on windows 1909 no error 12. 

System specs: 2019 16″ MacBook Pro – i9-9880HK/Radeon Pro 5500M 8GB/32GB RAM/2TB SSD

Now I have a rx 5700 xt in a razer core x. As expected windows 1909 gave me error 12 

I followed the OP steps but it was no different in 1903 (.30 or .295)

Things I tried:

  • Installed windows 1903 (tried home and pro)
  • Paused windows update
  • Disabled windows update with gpedit.msc
  • Installed .295 update (also tried without installing this update)
  • Installed bootcamp drivers
  • Ran DDU with the disable Windows automated driver installation option (Tried in safe mode and not in safe mode )
  • dGPU shows as Microsoft Basic Display Adapter 
  • Installed bootcampdrivers.com amd drivers (tried the non-vega and vega november edition drivers, got black screen once but after getting the internal display to work again i found out the egpu still had error 12)
  • Shut down manually and not through the driver installer prompt
  • Tried hot plugging and cold plugging, egpu shows in devices as rx 570o xt, still error 12

Just posting what I did in case it helps us get to a solution or in the least helps someone else save some time troubleshooting. I'm glad itsage and james-r10 got it working, it gives me hope that it is solvable. 

This post was modified 2 years ago

16 MBP 9980HK / 32GB / 2 TB / 5500M 8GB / Razer Core X / 5700 XT


ReplyQuote
Jon Meadows
(@jon_meadows)
Active Member
Joined: 2 years ago
 

Matt_hd from bootcampdrivers just posted december drivers for the 5300m and 5500m. He said egpu support is coming soon.

https://bootcampdrivers.freeforums.net/thread/549/adrenalin-december-edition-macbook-5500m

 

16 MBP 9980HK / 32GB / 2 TB / 5500M 8GB / Razer Core X / 5700 XT


ReplyQuote
akash4393
(@akash4393)
Eminent Member
Joined: 5 years ago
 

@james-r10

I tried the steps again and ended up with black screen :|. During the bootcamp.com graphic driver installation, my computer goes into black screen and then no matter what I do, the internal or external (connected to egpu) display does not work. 

Can you please send me a step by step of the process you followed to get this to work?

2019 16-inch MacBook Pro (i9/1TB/64GB/5500 - 8GB). Akitio Node (Corsair SF600) - Vega 64

 
2014 13" MacBook Pro [5th,2C,U] + RX Vega 64 @ 16Gbps-TB2>TB3 (AKiTiO Node) + macOS 10.14.5 & Win10 1903 [build link]  


ReplyQuote
Haoshiro
(@haoshiro)
Eminent Member
Joined: 4 years ago
 

Even with the 1070 it seems hit or miss whether plugging in the eGPU will result in Bluetooth disappearing from Device Manager entirely.Earlier I disconnected various devices and disable unused devices multiple times before I could get a good boot with Bluetooth. Frustrating!

death to self


ReplyQuote
benvp
(@benvp)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

Just want to let you guys know that I got my MSI RTX 2080 Super Gaming Trio and I'm more than happy. Hot plugged in my existing win installation 1909 (newest version), installed driver and everything works without issues. Bluetooth is working, external display works, internal display works. The only thing is that I have to hot plug when windows finished up booting, otherwise I can't get past the apple boot logo.

Really, I do not want to bother again with AMD and eGPU cards (at least not in a macbook). I said it before, but I use the eGPU only for gaming in Windows - for macOS the  internal graphics card and the 5500M has enough power.

This post was modified 2 years ago

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
Felix Choo
(@felix_choo)
New Member
Joined: 2 years ago
 

@akash4393

I am having the config at 2.3Ghz i9, 16GB Ram, 5500m 4GB, Razer Core X (paired with 5700XT). Having exactly same issue like you.

Wondering what is the workaround. Will retry the whole setup again tonight.

Macbook Pro 16 2019, 2.3Ghz i9, 16GB Ram, 1TB Storage, 5500M 4GB with Razer Core X rx5700XT


ReplyQuote
akash4393
(@akash4393)
Eminent Member
Joined: 5 years ago
 

@felix_choo

No clue what the issue is. I must have tried at least 20 times already. Last night I even tried it with windows 1809. Same results. Error 12 🙁

2019 16-inch MacBook Pro (i9/1TB/64GB/5500 - 8GB). Akitio Node (Corsair SF600) - Vega 64

 
2014 13" MacBook Pro [5th,2C,U] + RX Vega 64 @ 16Gbps-TB2>TB3 (AKiTiO Node) + macOS 10.14.5 & Win10 1903 [build link]  


ReplyQuote
Felix Choo
(@felix_choo)
New Member
Joined: 2 years ago
 

@akash4393

same goes me...tried with version 1909, 1903, 1809...all result in the same black screen.
The best attempt I got is.

5500m active
5700XT shown error 12

Macbook Pro 16 2019, 2.3Ghz i9, 16GB Ram, 1TB Storage, 5500M 4GB with Razer Core X rx5700XT


ReplyQuote
 of  11