2013 Mac Pro (FP D500 x2) [3rd,6C,E] + GTX 1080 Ti x2 @ 16Gbps-TB2>TB3 (Sonnet B...
 
Notifications
Clear all

2013 Mac Pro (FP D500 x2) [3rd,6C,E] + GTX 1080 Ti x2 @ 16Gbps-TB2>TB3 (Sonnet Breakaway 350) + macOS 10.13.3 [jtob]  

 of  4
  RSS

jtob
 jtob
(@jtob)
Eminent Member
Joined: 3 years ago
 

@yescaptain  -- strange that it crashes with two cards attached and not one.   Is redshift seeing both cards ok? (check the redshift preference panel in cinema4d)  I am on OS 10.13.3 and haven't upgraded because I don't want to screw up my nicely working setup.  Most likely its the OS or a driver issue.  Also make sure your CUDA install is up-to-date.

2013 Mac Pro (FP D500 x2) [3rd,6C,E] + GTX 1080 Ti x2 @ 16Gbps-TB2>TB3 (Sonnet Breakaway 350) + macOS 10.13.3 [build link]  

ReplyQuote
jtob
 jtob
(@jtob)
Eminent Member
Joined: 3 years ago
 

@danielmedina3d -- Daniel you can use any card you like.  Just make sure your enclosure can feed it enough voltage, some of the higher overclocked cards need more power than the enclosure can give.

2013 Mac Pro (FP D500 x2) [3rd,6C,E] + GTX 1080 Ti x2 @ 16Gbps-TB2>TB3 (Sonnet Breakaway 350) + macOS 10.13.3 [build link]  

ReplyQuote
yescaptain
(@yescaptain)
Eminent Member
Joined: 3 years ago
 

@jtob thanks for the reply.

yes in C4D prefs both cards are listed. if i uncheck one it was more stable. given that C4D and RS dont seem to create logs makes me agree its some OS issue?

CUDA driver is: 396.148 + NVIDIA driver is: 387.10.10.40.105 - both claim to be up to date. that sound right to you?

2 x Akitio Node + 2 x 1080Ti + TB2>TB3 + 2013 Mac Pro Trashcan


ReplyQuote
danielmedina3d
(@danielmedina3d)
New Member
Joined: 3 years ago
 

Thanks!

Im going to upgrade from yosemite to high sierra, so I wouldn't like to have the same problem with 10.13.6, like @yescaptain currently have, so my question is, is there any solution to downgrade from 10.13.6 to 10.13.3?  Thanks

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
jtob
 jtob
(@jtob)
Eminent Member
Joined: 3 years ago
 

@yescaptain does C4d crash instantly with both cards or is it less stable with both? Does C4d crash out or does the computer freeze up?

2013 Mac Pro (FP D500 x2) [3rd,6C,E] + GTX 1080 Ti x2 @ 16Gbps-TB2>TB3 (Sonnet Breakaway 350) + macOS 10.13.3 [build link]  

ReplyQuote
yescaptain
(@yescaptain)
Eminent Member
Joined: 3 years ago
 

C4D and Redshift was crashing as soon as I hit render. Not a freeze or hang, just C4D disappeared. With 1 card disabled in the prefs it was fine. 
C4D and Octane however, 1 card fine, 2 cards would give an error in the render interface but C4D would stay open and remain functional.

I manged to rollback to 10.12.6 via time machine. Found a copy of 10.13.0 online (apple don't provide one). Then upgraded to 10.13.3 via apple support site. There are a lot of different 10.13.3 downloads. I had luck with the Combo Update, and not others. 

I've now tried goalque’s automate egpu script as per all instructions and my Nvidia cards do not show up in the System Info>Graphics>Displays (only the AMD D500s are listed). But the Akitio Nodes x 2 are listed under Thunderbolt devices. The goalque’s script seem to run fine with no errors. So I'm at a loss as to why its not working?

sigh

2 x Akitio Node + 2 x 1080Ti + TB2>TB3 + 2013 Mac Pro Trashcan


ReplyQuote
danielmedina3d
(@danielmedina3d)
New Member
Joined: 3 years ago
 

I have the same problem. I downloaded 10.13.0 online, then download 10.13.3 combo update from apple website, and followed step by step all instructions with goalsque’s automate script and nvidia drivers, but my nvidia card don’t show up in the system preferences. Did you found any solution? In my case I have only one gtx 1080 ti, so after have read about your problems with 2 cards, I was wondering if with 10.13.6 and only one card, my card would work okay with cinema 4d and redshift or octane, and if so, do I need a different  goalsque’e automate script for 10.13.6 ? Or is the same as that 10.13.3?
 
thanks in advance 😉

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
imcalledandy
(@imcalledandy)
Estimable Member
Joined: 4 years ago
 

@yescaptain - Did you resolve the issue?

I've had 2 x 1080Ti working with my nMP for quite some time. I'm using @fr34k's solution - which works great.

Or you can try @goalque's Automate-eGPU EFI

2013 Mac Pro (FP D700 x2) [3rd,8C,E] + GTX 980 Ti x2 @ 16Gbps-TB2 (AKiTiO Thunder2) + macOS 10.13.1 [build link]  

ReplyQuote
Paul Murphy
(@paul_murphy)
New Member
Joined: 3 years ago
 

[Please login to see this]

nMP | 6c | D500 | High Sierra


ReplyQuote
RICHARD de'Ath
(@richard_death)
New Member
Joined: 2 years ago
 

Hi, I'm new to all this. I'm a 3D archetectureal artist and am currently running Twinmotion on my Mac Pro (late 2013) I want to buy the eGFX Breakaway Box 650 Bundle (with Radeon RX Vega 64 16GB Frontier Edition Card) to improve render time etc. Is this going to work on my Mac Pro?

I live in the middle of the caribbean and buying anything is a pain cos someone physically has to bring it in and if its wrong or doesn't work i'n screwed for taking it back unless i want to spenr $1200 on a flight..!! So any info would be most helpfull as I have a friend in the sates at the moment who could bring it back for me.

ANY advice or HELP greatfully recieved. thx

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
 of  4