2013 Mac Pro (FP D500 x2) [3rd,6C,E] + GTX 1080 Ti @ 16Gbps-TB2>TB3 (Mantiz Satu...
 
Notifications
Clear all

2013 Mac Pro (FP D500 x2) [3rd,6C,E] + GTX 1080 Ti @ 16Gbps-TB2>TB3 (Mantiz Saturn Pro) + macOS 10.13.6  

  RSS

oliBlanchette
(@oliblanchette)
Active Member
Joined: 10 months ago
 

System specs 

Late 2013  Mac Pro – Xeon E5-1650 v2 - 2x AMD FirePro D500 - *Upgraded 64GB RAM from OWC - 1TB SSD. 
Apple LED Cinema Display 27 inch

 

eGPU hardware 

Mantiz Saturn Pro v2 + EVGA GTX 1080 Ti + Apple TB3 to TB2 adapter + 1m Apple Thunderbolt 2 cable

 

Hardware pictures 

(Coming soon)

 

Installation steps 

I first bought my Mantiz Saturn Pro and a RTX 2070 before realizing there was no way to make the Turing cards work with OSX 10.13.

Then bought my EVGA GTX 1080Ti for a reasonable price over Ebay.

I tried @fr34k macOS-eGPU.sh  for a while without success for my setup. Then went with @mac_editor purge-wrangler.sh
and it worked perfectly right of.

I had to mess a little bit with the CUDA drivers to make Octane work, but finally everything was performing like a charm.

 

Benchmarks 

OctaneBench 4.0: 207.8

CUDA-Z
Host Pinned to Device: 1178.85 MiB/s
Host Pageable to Device: 1159.03 MiB/s
Device to Host Pinned: 1382.36 MiB/s
Device to Host Pageable: 1361.55 MiB/s
Device to Device: 148.827 GiB/s

 

Comments 

I have recently had some problem with this build. I've used my setup intensively with Cinema 4D and Octane for a month and it was working like a charm.

My Mac see recognize the eGPU when I logout and hotplug. And I can start working just like normal but at some point, complete black screen. No more sound, the MacPro is still on but nothing respond. I need to force a shut down and unplug the eGPU to reboot my setup.

It seems to be really random, as if the 1080Ti loses power, it's down the same black screen as if I had hot-unplog the Tb cable.
So the setup seems to be still working but those random black screen are really annoying. Does it happened to anyone?

This topic was modified 8 months ago
2013 Mac Pro (FP D500 x2) [3rd,6C,E] + GTX 1080 Ti @ 16Gbps-TB2>TB3 (Mantiz Saturn Pro) + macOS 10.13.6 [build link]  

itsage liked
ReplyQuote