[Solved] 2015 15" MSI GS60 6QE + [email protected] (AKiTiO Node) + Win10 [AusRivo]  

  RSS

AusRivo
(@ausrivo)
New Member
Joined: 8 months ago
Posts: 2
May 4, 2018 9:30 pm  

Hey guys finally upgraded my laptop with an external GPU

CPU:6700hq
RAM 24gb
128gb SSD
1tb HDD
gtx 970m

Steps to getting it to work.
1) Upgraded to latest Bios E16H7IMS.117

2)updated the thunderbolt drivers.
Software package 17.3.74.400
Application Version 17.3.74.11
Thunderbolt generation 1575
NVM 16.00 (cant find away to upgrade this as MSI doesn't have drivers available for this make of laptop)

3)plug the akitio to laptop install firmware.

4) install latest drivers for EGPU card.

5)Disable internal 970m via device manger.

All seems to be work, I seem to get around 60 fps for most games at 1080p on ultra settings.

CUDAZ Readings are

Memory Copy
Host Pinned to Device: 2002.24 MiB/s
Host Pageable to Device: 1756.14 MiB/s
Device to Host Pinned: 2445.56 MiB/s
Device to Host Pageable: 2034.77 MiB/s
Device to Device: 103.801 GiB/s
GPU Core Performance
Single-precision Float: 9580.41 Gflop/s
Double-precision Float: 315.494 Gflop/s
64-bit Integer: 722.882 Giop/s
32-bit Integer: 3289.65 Giop/s
24-bit Integer: 2471.02 Giop/s

 

I have been playing my games on internal display but im looking at getting an external monitor to play off.

Soon I will add my system & eGPU details or a build link to this my signature to give context to my posts


nando4 and theitsage liked
ReplyQuote
nando4
(@nando4)
Noble Member Admin
Joined: 2 years ago
Posts: 1814
May 5, 2018 2:39 pm  

Thank you for you build. Please include pictures & benchmark results to bring your build to life as per the build template.

eGPU Setup 1.35    •    eGPU Port Bandwidth Reference Table    •    Several builds
2015 15" Dell Precision 7510 M1000M + macOS 10.14 & Win10


ReplyQuote