2014 15" MacBook Pro (GT750M) [4th,4C,H] + GTX 1050 Ti @ 16Gbps-TB2 (AKiTiO Thun...
 
Notifications
Clear all

2014 15" MacBook Pro (GT750M) [4th,4C,H] + GTX 1050 Ti @ 16Gbps-TB2 (AKiTiO Thunder2) + macOS 10.13.2 & Win10 [Fuze911]  

 of  4
  RSS

Georgios Lachanas
(@georgios_lachanas)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

Good news!!!

Does it work using either internal and external screen (macos) ?

MBP 15" with Nvidia 750m (mid2014) + Razer Core X +Apple TB3 adapter+Apple TB2 cable+Nvidia 1070Ti 8gb+LG Ultrawide Monitor via HDMI ,MACOS 10.13.6 (17G4015),Web drivers 387.10.10.10.40.113, Cuda version 410.130


ReplyQuote
Fuze911
(@fuze911)
Trusted Member
Joined: 3 years ago
 
Posted by: Georgios Lachanas

Good news!!!

Does it work using either internal and external screen (macos) ?

I can confirm it works in OSX on the internal screen. However, I was only able to get it working with a headless hdmi adapter (I will add a link above) and making the "fake display" the main one. You can get any apps that open on the "fake monitor" to your screen by right clicking the icon > option > assign to > display 2.

I know there are some easy how-to's floating around to get it working nice and smooth with out many steps, but I just wanted to quickly confirm that it works.

?1 

So yes, it works with both an external and the internal displays. 

 

Current Build:
15" MacBook Pro (mid 2014) + MSI AERO GTX1060 6GB+ Akitio Thunder2 (Case Mod) + Dell DA-2 + EFI Hybrid v1.0.3. + OSX 10.13.6 + Win 10

☞ Build Thread
☞ 3D Printed High Air Flow front cover for Akitio Thunder 2/3 Enclosure

 
2014 15" MacBook Pro (GT750M) [4th,4C,H] + GTX 1060 @ 16Gbps-TB2 (AKiTiO Thunder2) + macOS 10.13.3 & Win10 [build link]  


ReplyQuote
Georgios Lachanas
(@georgios_lachanas)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

Really good news!

Thanks for your time!

MBP 15" with Nvidia 750m (mid2014) + Razer Core X +Apple TB3 adapter+Apple TB2 cable+Nvidia 1070Ti 8gb+LG Ultrawide Monitor via HDMI ,MACOS 10.13.6 (17G4015),Web drivers 387.10.10.10.40.113, Cuda version 410.130


Fuze911 liked
ReplyQuote
Fuze911
(@fuze911)
Trusted Member
Joined: 3 years ago
 

Ok guys, since I can't leave anything alone...I did the dual fan mod! Here's how it came out: 

Noise level is still about 50% quieter than the stock single fan. 

Current Build:
15" MacBook Pro (mid 2014) + MSI AERO GTX1060 6GB+ Akitio Thunder2 (Case Mod) + Dell DA-2 + EFI Hybrid v1.0.3. + OSX 10.13.6 + Win 10

☞ Build Thread
☞ 3D Printed High Air Flow front cover for Akitio Thunder 2/3 Enclosure

 
2014 15" MacBook Pro (GT750M) [4th,4C,H] + GTX 1060 @ 16Gbps-TB2 (AKiTiO Thunder2) + macOS 10.13.3 & Win10 [build link]  


ReplyQuote
Fuze911
(@fuze911)
Trusted Member
Joined: 3 years ago
 

Posted this in another thread but figured it could be useful here as well! Here is my eGPU EDC:

Im using the Case Logic 15.6-Inch Laptop Backpack ( http://amzn.to/2qLqFak)

Only thing not pictured is an HDMI cable I forgot inside one of the zip pockets. This is perfect for what I need!

I bring this bag with me to work, plug in my eGPU and laptop, and I'm all set at the office with my Apple Cinema Display I have on my desk. Then, I bring it all home and after the wife and kid are in bed I boot into Windows and I can get a game in on the same machine with just two extra cables; the eGPU power adapter and thunder2 cable. I can even use the HDMI cable to plug right into my tv, sit back on the couch with my xbox controller and play some Forza. 

If I had more funds I'd spring for a 1070 but I absolutely adore this setup with the 1050ti and the tiny Akitio thunder2. It really makes this "old" laptop extremely versatile! 

Current Build:
15" MacBook Pro (mid 2014) + MSI AERO GTX1060 6GB+ Akitio Thunder2 (Case Mod) + Dell DA-2 + EFI Hybrid v1.0.3. + OSX 10.13.6 + Win 10

☞ Build Thread
☞ 3D Printed High Air Flow front cover for Akitio Thunder 2/3 Enclosure

 
2014 15" MacBook Pro (GT750M) [4th,4C,H] + GTX 1060 @ 16Gbps-TB2 (AKiTiO Thunder2) + macOS 10.13.3 & Win10 [build link]  


Zetthard liked
ReplyQuote
Fuze911
(@fuze911)
Trusted Member
Joined: 3 years ago
 

Anyone have issues with black lock screen in windows before? On boot, I can see the mouse and a black screen. If I type in my pass and hit enter I can get past it. Seems to have happened randomly today and I can't seem to find a fix. 

Current Build:
15" MacBook Pro (mid 2014) + MSI AERO GTX1060 6GB+ Akitio Thunder2 (Case Mod) + Dell DA-2 + EFI Hybrid v1.0.3. + OSX 10.13.6 + Win 10

☞ Build Thread
☞ 3D Printed High Air Flow front cover for Akitio Thunder 2/3 Enclosure

 
2014 15" MacBook Pro (GT750M) [4th,4C,H] + GTX 1060 @ 16Gbps-TB2 (AKiTiO Thunder2) + macOS 10.13.3 & Win10 [build link]  


ReplyQuote
raybanner
(@raybanner)
Eminent Member
Joined: 3 years ago
 

Thanks for the reports. I had a thunder3 with the same MBP as yours. It worked until High Sierra, sold the thunder3.

Considering to get a thunder2. Do you think it will work with an AMD card? I'm all into FCPX, which benefits from AMD cards. I would love to get an eGPU again to get anything going again on this slow FCPX machine.

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

Fuze911 liked
ReplyQuote
Fuze911
(@fuze911)
Trusted Member
Joined: 3 years ago
 
Posted by: raybanner

Thanks for the reports. I had a thunder3 with the same MBP as yours. It worked until High Sierra, sold the thunder3.

Considering to get a thunder2. Do you think it will work with an AMD card? I'm all into FCPX, which benefits from AMD cards. I would love to get an eGPU again to get anything going again on this slow FCPX machine.

Honestly I have no experience with AMD cards. But there are plenty builds on here with thunder 2s and AMD cards working just fine so I think you'll be ok. 😉

Current Build:
15" MacBook Pro (mid 2014) + MSI AERO GTX1060 6GB+ Akitio Thunder2 (Case Mod) + Dell DA-2 + EFI Hybrid v1.0.3. + OSX 10.13.6 + Win 10

☞ Build Thread
☞ 3D Printed High Air Flow front cover for Akitio Thunder 2/3 Enclosure

 
2014 15" MacBook Pro (GT750M) [4th,4C,H] + GTX 1060 @ 16Gbps-TB2 (AKiTiO Thunder2) + macOS 10.13.3 & Win10 [build link]  


ReplyQuote
Fuze911
(@fuze911)
Trusted Member
Joined: 3 years ago
 
Posted by: [email protected]

Anyone have issues with black lock screen in windows before? On boot, I can see the mouse and a black screen. If I type in my pass and hit enter I can get past it. Seems to have happened randomly today and I can't seem to find a fix. 

Ok found what the issue is. This happens when you shutdown windows with your internal screen setup still in extended monitor mode with your hdmi "fake display" in. The lockscreen is black because it would be showing on the other display. That is why you can still get in when typing your pass. Just be sure to set your screens to mirrored before shutting down windows.  

Current Build:
15" MacBook Pro (mid 2014) + MSI AERO GTX1060 6GB+ Akitio Thunder2 (Case Mod) + Dell DA-2 + EFI Hybrid v1.0.3. + OSX 10.13.6 + Win 10

☞ Build Thread
☞ 3D Printed High Air Flow front cover for Akitio Thunder 2/3 Enclosure

 
2014 15" MacBook Pro (GT750M) [4th,4C,H] + GTX 1060 @ 16Gbps-TB2 (AKiTiO Thunder2) + macOS 10.13.3 & Win10 [build link]  


ReplyQuote
Chen Martin
(@chen_martin)
New Member
Joined: 3 years ago
 

Thank you for this useful guide.

I followed your steps with my 2016 15'' MacBook Pro +RP460+AORUS Gaming BOX 1070 in Mac OS 10.13.2.

Mac OS identify the Nvdia Web Driver ,my 1070 Successfully.   And I also bought the same HDMI Display Emulator.  

Then, I plug the HDMI Display Emulator into the AGB,and set the “fake monitor” as the main display, it still works fine.

OK, here are the problems:

1、right clicking the icon on dock---------there is no  “option > assign to > display 2.”?only three:keep in the dock/open it when login/open in finder

2、some apps  turn the screen black(GeekBench 4,Photoshop), but Office works fine.   After pressing Command+Q,it goes back to normal.(Sadly, I try to open these apps without  HDMI Display Emulator ,they still turn the screen black)

really need help

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
 of  4