[GUIDE] error 12/43 & other detection, bootup, stability & performance issues
 
Notifications
Clear all

[GUIDE] error 12/43 & other detection, bootup, stability & performance issues  

 of  67
  RSS

scoopspoof
(@scoopspoof)
New Member
Joined: 2 years ago
 

Core i7 M620
Nvidia Quadro fx 880M

Using 220V ATX PSU +  PCE164P-N03  + 2 Port USB 3.0 Express Card ExpressCard 34mm + USB 3.0 A male to A male Cable
GPU -  Nvidia GT730 2GB

Problem 1 - Upon inserting Expresscard into the slot. The laptop simply doesn't boot up. It gets stuck on splash screen with no way to jump into bios.
Problem 2 - If expresscard inserted after booting up simply doesn't lets my GPU being detected in windows for obvious reasons

What I have done so far :
Changed Bios settings : 
Disabled PCI power management
Disabled PCI express power management.

So far its a disappointing failure with no solution to be found. 
Any help would be greatly appreciated

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
Pedro Augusto RC
(@pedro_augusto_rc)
New Member
Joined: 11 months ago
 

Greetings!I have a dell ispiron 3442 and i'm trying to put a GTX1660 on to it... Here's the thing, i made all the cables right and all but the pc when i turn it on with the graphics card it makes 6 loud beebs and does not recognise the egpu. Help please:'(

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
shraey chikker
(@shraey_chikker)
New Member
Joined: 11 months ago
 

Hi

I have an  exp gdc beast mcpie with 1060 3gb. Also, my laptop is lenovo z580 with i5 + gt 630m + 4gb ram. By default, my laptop doesnt boot with the  exp gdc  . So i halt boot WITHOUT wifi card, then boot re plug the egpu and boot. Still i'm not able to get it to show up in device manager. What could be the issue? does lenovo disable the mcpie slot if it detects nothing is plugged into it at boot? 

I haven't found any solution as of now. Is it because of the 630m that i haven't disabled? Also, there is no option to disable wake on lan / pxe on lan in my bios?

Any help is appreciated.

Thanks!

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
Mlgfox
(@mlgfox)
New Member
Joined: 11 months ago
 

Greetings, I have a Inspiron 3442 and i buyed a brand new GTX 1660 and with that the damn 7 dollar mPCI ( R$124.00)- I made all the cables right n stuff but when i turn on the Notebook it makes 6 BEEPS and turn off the Egpu... i was about to give up ( after three days of failures ) i saw a user here, he managed out to make it work. two years ago but, you know. I run out of money and i'll make everyting thats possible to make it work. Help please.                                                                                                                              ?width=169&height=301 ?width=169&height=301

Inspiron 3442 -i5-4210u - 8GB ram- PCE164P-N03 > GTX 1660;(NOT WORKING, i need help)


ReplyQuote
GustavoZoppi
(@gustavozoppi)
New Member
Joined: 11 months ago
 

Yesterday I purchased a RX 590 Nitro+ and a Corsair CX 450M

I have the GDC Beast 8.4d EXP adapter and when turning on the notebook with the external power supply turned on (for gpu to start with the laptop) the screen of both the notebook and my external monitor only black screen.

I already changed in the eGPU adapter so the card start with the boot delay, did not work. There is also an option mentioning "ATX" in the eGPU adapter, I also changed it to ON, and also got no video.

I am seeing if I suddenly find an "unlocked" bios for my notebook. My laptop bios is "AMIBIOS Version 17HX.M045.20121127.SSH"

I really apologize if a topic with the same subject has already been created and properly answered, but I have been looking for information and to no avail so far. If anyone can help, it would be greatly appreciated.

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
Ahmed Mohamed El Zain
(@ahmed_mohamed_el_zain)
New Member
Joined: 11 months ago
 
I did all steps on my laptop Hp probook 450g i5
it's work but I have low fps on pubg steam 30-40 on low setting with card asus astrix 1070 oc 
I saw its very low I need at least 90 fps
my Gpuz pic
This post was modified 11 months ago

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
Antoine Bon
(@antoine_bon)
New Member
Joined: 11 months ago
 

Hi hi,

I'm new to eGPU's science and I got a problem.

 

When I plug in exp gdc 8.5c I got a black screen (both on internal and external display)

Here are my specs :

-HP probook 6460b (Single stick 8gb ram, i5 2520m)

-exp gdc beast 8.5c powered  ATX power supply (Corsair CX500) connected by mPcie

What I've tried :

Different GPU : Nvidia 9800GT, GTX 760 and a low profile AMD cardsame thing.

-Plug in HDMI cable to the eGPU adapter after paused windows bootup with f8/f12 : Nothing into device manager

-Plug in HDMI cable to the eGPU adapter after hibernating windows : Black screen, no boot up

-Set Power to ATX and set delay to 7s : Same thing, black screen

 

Does anyone have an idea ?

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
Koray Zagli
(@koray_zagli)
New Member
Joined: 11 months ago
 

Good evening, I have a Lenovo ThinkPad x230. Intel i5-3230M. Latest BIOS update 2.77. With exp gdc 8.5v in express card and an Asus gtx 1050ti cerbersus. My graphics card is not recognized at all. How can I do? The fans are idling

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
Mlgfox
(@mlgfox)
New Member
Joined: 11 months ago
 

Greetings, i'm trying to make a "Egpu" on a Dell Inspiron 3442-I5-4210U and i'm using a Egpu Beast 8.5 Mpci express with GTX 1660 6BG( Not TI ) Every time i boot the laptop it makes loud 6 BEEPS and turn of the Graphics card. i believe that it is whitelist,and if it is i have no idea how to make it , can you guys help me out?

Inspiron 3442 -i5-4210u - 8GB ram- PCE164P-N03 > GTX 1660;(NOT WORKING, i need help)


ReplyQuote
kjan1996
(@kjan1996)
Active Member
Joined: 2 years ago
 

hello everyone, i have the next problem: when i connect the PCE164p to mini pcie on the WLAN spot the notebook get black screen 

cold boot, and hot plug dont work.

already try  mod the mini pcie, to expresscard with an - USB 3.0 expresscard adapter but isnt recognized for windows, and 1.35 nando software

tape in pin 2 and pin 22 dont work 

 

i have the bios mod unlocked by DUDU of web "bios-mods"

notebook - lenovo T430 i7 3610qm

2x4gb 1600mhz

GTX 1650 zotac OC mini

riser PCE164-N03, 

PSU 12v 8amp for CCTV cams

somebody already try it? can helpme pls

and thanks

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
 of  67