2015 Mid MBP 15in + rx580 not detected
 
Notifications

2015 Mid MBP 15in + rx580 not detected  

  RSS

domica
(@domica)
New Member
Joined: 6 months ago
 

Hi. It is my first post.

I bought my Amp box mini for gaming. While trying to implement eGPU, I noticed that egpu itself is not detected. So, I checked System Information. Then, I knew anything doesn’t show up in System Information > Thunderbolt under macOS.

The really weird thing is ‘It sometimes works’.If gpu fan is working, egpu works very well. When I check system information after egpu is working, RX580 shows up in PCI tab.

But, It is so rare. Usually, gpu fan is not spinning, and also egpu is not detected.

Please give me some advice for trouble.

System :
 - 2015 Mid MBP 15in (w/ R9 M370X)
 - Zotac Amp box mini
 - Zotac RX580
 - TB3 to TB2 Adaptor (Apple)
 - TB2 cable

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote
Topic Tags
itsage
(@itsage)
Illustrious Member Admin
Joined: 3 years ago
 

Which brand and length of the Thunderbolt 2 cable are you using? Which software/script did you run to set up the eGPU functionality for your 2015  15″ MBP?

external graphics card builds
best laptops for external GPU
eGPU enclosure buyer's guide


ReplyQuote
domica
(@domica)
New Member
Joined: 6 months ago
 

@itsage

Actually, my cable is from my friend. I don't know what's the name of brand. 
It looks like Authentic Apple 2m thunderbolt 2 cable.

And i used purge-wrangler to set up egpu.  I tried to recovery and uninstall several times, but situation is same.

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote