2018 Mac mini with Core X and Vega 56
 
Notifications
Clear all

2018 Mac mini with Core X and Vega 56  

  RSS

Byrn Baker
(@byrn_baker)
New Member
Joined: 5 months ago
 

My setup recently stopped working. When I hot plug or attempt to cold boot into Big Sur there is no output to the monitors and the GPU is not detected only the core X.

 

I looked at the console messages and this is what I am seeing

 

default 12:22:46.131405-0600 kernel bool ATIController::TestVRAM(PCI_REG_INDEX, bool) - FAILED at offset = 0x002C15B8, data = 0x557A55AA
default 12:22:46.131836-0600 kernel Got debug policy value 0x0
default 12:22:46.134008-0600 kernel [198:0:0] [Accel] --- Before TTL:initialize() - BootLoader Version=0x01000204, POST Code=0x00000000, Ready=0x80000000
default 12:22:46.134011-0600 kernel [198:0:0] [Accel] >>> Calling TTL::initialize()
default 12:22:46.134012-0600 kernel       nonlocalMemSizeLimitBytes   = 0x0000000040000000
       pDoorbellBase               = <private>
       doorbellApertureSizeInBytes = 2097152 (2048 KB)
default 12:22:46.134015-0600 kernel [AMD INFO] TTL Interface: Boot mode Normal.
default 12:22:46.134016-0600 kernel [198:0:0] [Accel] [CRITICAL] <<< TTL::initialize() Failed! Error code: 0xe00002bc
default 12:22:46.134141-0600 kernel [198:0:0] [Accel] >>> Begin HW diagnostic logging...
default 12:22:46.134152-0600 kernel AMD Error:
default 12:22:46.134155-0600 kernel Property SWIP_Error_msgs is null. Unable to retreive message buffer from registry
default 12:22:46.134155-0600 kernel TTL::getSwipErrorString Unable to retrieve SWIP error logs
default 12:22:46.134155-0600 kernel -- PSP Information --
 
[ERROR] - Device is no longer valid
 
 
---SWIP Error Log---
default 12:22:46.134156-0600 kernel [198:0:0] [Accel] <<< End HW diagnostic logging.
 
 
Is the Video Card toast?
This topic was modified 5 months ago

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
Topic Tags
itsage
(@itsage)
Founder Admin
Joined: 5 years ago
 

@byrn_baker, How long have you had this RX Vega 56? If the enclosure is showing up in System Information > Thunderbolt, but the GPU doesn't show up in > Graphics/Displays then you should look further into the graphics card.

 

LinkedIn | Twitter | Facebook | Youtube | Instagram
 
external graphics card builds
best laptops for external GPU
eGPU enclosure buyer's guide

 
2021 14" Microsoft Surface Laptop Studio [11th,4C,H] + RTX 2080 Ti @ 32Gbps-TB4 (WD_Black D50) + Win11 [build link]  


ReplyQuote
Byrn Baker
(@byrn_baker)
New Member
Joined: 5 months ago
 

[Please login to see this]

 

the failed vram tests though are not good and I don’t think it’s a thunderbolt cable issue. 

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
itsage
(@itsage)
Founder Admin
Joined: 5 years ago
 

@byrn_baker, The graphics card is the culprit unfortunately. Maybe take it apart to clean and apply new paste.

 

LinkedIn | Twitter | Facebook | Youtube | Instagram
 
external graphics card builds
best laptops for external GPU
eGPU enclosure buyer's guide

 
2021 14" Microsoft Surface Laptop Studio [11th,4C,H] + RTX 2080 Ti @ 32Gbps-TB4 (WD_Black D50) + Win11 [build link]  


ReplyQuote