[SCRIPT] automate-eGPU.sh v1.0.1 - macOS eGPU installation tool
 
Notifications
Clear all

[SCRIPT] automate-eGPU.sh v1.0.1 - macOS eGPU installation tool  

 of  32
  RSS

imcalledandy
(@imcalledandy)
Estimable Member
Joined: 5 years ago
 

So is it the general consensus that updating to 10.12.4 is ok?

Has anyone with a nMP + eGPU setup done so?

2013 Mac Pro (FP D700 x2) [3rd,8C,E] + GTX 980 Ti x2 @ 16Gbps-TB2 (AKiTiO Thunder2) + macOS 10.13.1 [build link]  

ReplyQuote
ikir
 ikir
(@ikir)
Prominent Member
Joined: 5 years ago
 
Posted by: imcalledandy

 

So is it the general consensus that updating to 10.12.4 is ok?

Has anyone with a nMP + eGPU setup done so?

   

If you have an Nvidia card YES. Problems are on AMD Radeon side!


MacBook Pro 13" 2020 Touch Bar M1 8-core CPU 8-core GPU - 16GB unified memory - 512GB PCIe SSD
MacBook Pro 13" 2020 Touch Bar i7 quad-core 2.3Ghz - 16GB RAM - 1TB PCIe SSD

my awesome Radeon VII eGPU
my Mantiz Venus extreme mod with Sapphire Nitro+ RX Vega 64

 
2018 13" MacBook Pro [8th,4C,U] + Radeon VII @ 32Gbps-TB3 (Mantiz Venus) + macOS 10.15 [build link]  


ReplyQuote
kotlos
(@kotlos)
Trusted Member
Joined: 4 years ago
 
Posted by: imcalledandy

 

So is it the general consensus that updating to 10.12.4 is ok?

Has anyone with a nMP + eGPU setup done so?

   

I have been running the eGPU with 10.12.4 without any problems:

https://egpu.io/forums/pro-applications/egpu-for-video-processing-on-a-laptop-does-it-make-sense/#post-7049

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
P-Mac
(@p-mac)
Trusted Member
Joined: 4 years ago
 

@goalque, I am happy to report that your script still works fine with my 2014 MBP15" (750m) + a Titan Xp in an Akitio Thunder2, thanks to the new Pascal drivers 😀

MAG341CQ 34" Ultrawide // Logitech G900 & HyperX Alloy FPS Pro (MX Blues) // Scarlett 2i4 + Yamaha HS7

 
2016 15" MacBook Pro (RP460) [6th,4C,H] + RX Vega 64 LC @ 32Gbps-TB3 (AKiTiO Node) + macOS 10.14 & Win10 [build link]  


ReplyQuote
imcalledandy
(@imcalledandy)
Estimable Member
Joined: 5 years ago
 

@ikir, @kotlos - thank you for the replies and filling me with confidence! I currently have 2 x EVGA GeForce GTX 980Tis and with the new driver support for the 10 series, I'm considering an upgrade! Is anyone using the 1080Ti with success?

@P-Mac - amazing that you have a Titan Xp! And thanks for confirming that you have it up and running! Please can I ask what you are using the card for? If 3D rendering do you have any benchmarks?

Cheers,
Andy

2013 Mac Pro (FP D700 x2) [3rd,8C,E] + GTX 980 Ti x2 @ 16Gbps-TB2 (AKiTiO Thunder2) + macOS 10.13.1 [build link]  

ReplyQuote
macbb
(@macbb)
New Member
Joined: 4 years ago
 

I can confirm that my GTX1060 is working fine under 10.2.4 Sierra on my mac mini (2014) /w tb2

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

laszlogo, ikir and goalque liked
ReplyQuote
Inotna
(@inotna)
Eminent Member
Joined: 5 years ago
 

My 1060 6GB Works with Akitio node on MacBook Pro 13" 2016 with Touch Bar 🙂 

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

goalque and laszlogo liked
ReplyQuote
Barni
(@barni)
Eminent Member
Joined: 4 years ago
 

After upgrading  to 10.12.4, ITSAGE instructions  and running automate-eGPU.sh v1.0.0 again now my AMD RX 470 runs again with my Mac mini 2012.

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
JacobSyndeo
(@jacobsyndeo)
Active Member
Joined: 4 years ago
 
Posted by: Inotna

My 1060 6GB Works with Akitio node on MacBook Pro 13" 2016 with Touch Bar Smile

I've got the same Mac and the same card (except I'm using a Thunder3 instead of a Node). Can you confirm that you're getting hardware acceleration? My external display connected to my eGPU is working, but benchmarks are showing that my Mac is still trying to use its Iris chip for the actual rendering:  https://egpu.io/forums/mac-setup/nvidia-announces-mac-support-for-pascal-gpus/paged/2/#post-7378

Try running Unigine Valley to test.

2016 MacBook Pro 13" (booted to Windows 10 AND macOS thanks to NVIDIA's new Pascal drivers!)
AKiTiO Thunder3 + EVGA GeForce GTX 1060 SC 6 GB + Dell DA-3 180W PSU + Noctua NF-A6x25 FLX fan


ReplyQuote
Inotna
(@inotna)
Eminent Member
Joined: 5 years ago
 
Posted by: JacobSyndeo

 

Posted by: Inotna

My 1060 6GB Works with Akitio node on MacBook Pro 13" 2016 with Touch Bar Smile

I've got the same Mac and the same card (except I'm using a Thunder3 instead of a Node). Can you confirm that you're getting hardware acceleration? My external display connected to my eGPU is working, but benchmarks are showing that my Mac is still trying to use its Iris chip for the actual rendering:  https://egpu.io/forums/mac-setup/nvidia-announces-mac-support-for-pascal-gpus/paged/2/#post-7378

Try running Unigine Valley to test.

   

I will report back to you tomorrow. I'm trying to download it. It downloads insanely slow right now, don't know what's happening.

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
 of  32