Setup & Software Discussions
DisplayPort Fine, HDMI No Signal
 

[Solved] DisplayPort Fine, HDMI No Signal  

  RSS

redge
(@redge)
New Member
Joined: 10 months ago
 

Setup:
2018 i7 Mac mini; Mojavi 10.14.3
Asus XG Station Pro with Asus Vega 56 
Asus ProArt monitor, 32”, 3840x2160 (PA32UC)
Insignia 4’ HDMI 4K cable (18Gbps) from Vega 56 HDMI port to monitor HDMI port

The above setup is working fine with a DisplayPort cable. When I use the HDMI cable, the monitor says “No Signal” regardless of which of the monitor’s four HDMI ports I use. I have tried two other HDMI cables with the same result. The monitor’s ports are HDMI 2.0b.

There is no problem if I don’t use the external GPU and run the HDMI cable from the mini directly to the monitor. There is also no problem if I use the eGPU and run the HDMI cable from the Vega card to an Acer 2560x1440 monitor that I have.

I could really use some help to understand what the problem is and get this to work. Is it likely that a DisplayPort to HDMI adapter or cable would help? If so, does it need to be an “active” adapter/cable? If the problem is the monitor, which I am very happy with apart from this problem, I have until February 1 to return it.

Here is why just using a DisplayPort cable doesn’t solve the problem...

I want to use a 4K video recorder (Video Devices PIX E5H) to record the monitor screen. The video recorder has an HDMI input and an HDMI output. I need to run an HDMI cable from the Vega to the video recorder input and an HDMI cable from the video recorder output to the monitor. This has a significant advantage (no load on the CPU) over recording the screen with a software screen recorder (for example, OBS) and I‘m aware of someone who is doing this successfully.

Thanks for your assistance.

This topic was modified 10 months ago

2018 Mac mini (Mojave & Boot Camp Windows 10)
Asus XG Station Pro
Asus AREZ-Strix Vega 56
Asus ProArt monitor (PA32UC)


ReplyQuote
redge
(@redge)
New Member
Joined: 10 months ago
 

Asus support has determined that there is a hardware problem with the monitor.

2018 Mac mini (Mojave & Boot Camp Windows 10)
Asus XG Station Pro
Asus AREZ-Strix Vega 56
Asus ProArt monitor (PA32UC)


ReplyQuote
(@simon_belanger)
New Member
Joined: 4 weeks ago
 

*SOLUTION*

I struggled with that too. I got a Razercore x with a radeon 54 inside. I connected via usb-c (thunderbolt 3) the eGPU to my macbook pro 2017. The eGPU is also connected via HDMI to my Asus Pro art monitor. 

At first, I had the No signal problem. So i tried different things. The thing that worked for me is opening the monitor and plugging the USB-C cable in my computer at the exact same time. 

Hope this help for you.

This post was modified 4 weeks ago

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote