Notifications
Clear all

EGPU DETECTED BUT NOT WORKING ?  

  RSS

Zaete
(@zaete)
New Member
Joined: 3 years ago
 

Hi everyone

I managed to get everything running smoothly, EGPU connected and MacOs is detecting it with its proper name and features.

When I try to use it for previews in Adobe After Effects it seems to recognize it but I'm not sure if it's using it.

And Also It seems that it's not working with the games and benchmark software...  I don't know what is happening here.
Is there any specific way of switching which card Mac uses as default or do I still have some kind of an issue with the installment?

My setup is:
Late 2013 MacBook Pro

Akitio Node Lite

Evga GTX 1060 6GB

MacOS 10.13.5

If anyone has any idea about what is going on and have any advice I would be pleased to hear its so frustrating to get it to this point and not able to use it :D:D

Thanks

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
simon2005
(@simon2005)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

Hello there, i  have the same issue but with a sonnet breakaway box.
for gaming apparently i need a monitor to actually play the game on the egpu.

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
Zaete
(@zaete)
New Member
Joined: 3 years ago
 

I have an external screen connected to the EGPU and still can't do benchmark or see a significant difference with FPS of games.

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
mysicka
(@mysicka)
New Member
Joined: 3 years ago
 

Hi all, 

I have exactly same problem, my eGPU is recognized via macbook but external display which is connected into egpu is not working at all. Did anyone find solution for this please? Thanks

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
mac_editor
(@mac_editor)
Famed Member Moderator
Joined: 5 years ago
 

Read the Troubleshooting Guide.

"Desultory reading is delightful, but to be beneficial, our reading must be carefully directed." — Seneca

Author: kryptonitepurge-wranglertbt-flashpurge-nvdaset-eGPU
Insights Into macOS Video Editing Performance
Launching Apps on Specific (e)GPUs on macOS

Master Threads:
2014 15-inch MacBook Pro 750M
2018 15-inch MacBook Pro

 
2019 13" MacBook Pro [8th,4C,U] + RX Vega 64 @ 32Gbps-TB3 (Mantiz Venus) + macOS 10.14.6 & Win10 [build link]  


ReplyQuote
Cool Blue
(@cool_blue)
New Member
Joined: 4 weeks ago
 

I have the working aml by using the Intel method, I find that weird being that I have an amd processor but it worked perfectly, my laptop is functioning and I have the large memory, the problem now is that my GPU says it's detected and the device is working correctly but I can't open the Nvidia control panel, meaning I can't set the gpu as the high performance GPU and I can't use it yet, is this because of how I connect my GPU "I need to put my PC in sleep mode to swap out the wifi card with the eGPU cable" and is there a way to fix this?

 

HP P030nr

Zotac GeForce GT 1030 2GB Gddr5 Low Profile

EXP GDC Beast V8.0

HP Beats Special Edition P030nr
Zotac GT 1030 2GB Low Profile GDDR5
EXP GDC Beast V8 Mini PCI-E version


ReplyQuote