egpu makes trouble with audio card
 
Notifications
Clear all

egpu makes trouble with audio card  

  RSS

alex_411411
(@alex_411411)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

Hi everyone,
problem is both on macOS and windows, I have my Akitio Node with GTX 1070ti connected via tb3-2 to my mbpro 15" mid 2015, and noticed when playing back videos, games or even pictures sometimes, both my external speakers (KRK5) connected via minijack to my mbp start going crazy, I can still hear what's playing but it distorts like hell, if I'm moving the mouse or closing / opening app or whatever.
Never found anyone on this forum with the same problem, but I read an answer somewhere else about the minijack port being too close to the tb2 port and that may cause interferences. I have tried with adapters, nothing worked, speakers are fine as I tested them with my smartphone. Any thoughts? Thanks!

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
Topic Tags
JamesDev
(@jamesdev)
Active Member
Joined: 2 years ago
 

I got the same issue with external DAC - Focusrite 2i2. Tried many tricks but none worked. The issue for me is noise and sound drop when making eGPU respond to anything, even when moving my mouse. Have you resolved it?

My rigs: MacBook Pro 13" 2018 - Razer Core X + Asus STRIX 5700 XT


ReplyQuote
ricardorbc
(@ricardorbc)
Active Member
Joined: 1 year ago
 

Weird that there's such few info about this issue, seems to be common.
Have any of you guys got it to work?

Got the exact same issue with my Mantiz and Behringer U-Phoria, tons of conflits, bleeps and noises at no sound played, reacts to mouse moving and windows openning. Thing is, first time I ever connected the setup it worked for about 15minutes bumping music loudly without any issue, it's so weird!

This post was modified 7 months ago

Mantiz MZ-03 Saturn Pro EGPU (V2):
GTX 1080ti
1Tb HDD

Clevo PC50DD2 laptop:
i7-10875H
1x16GB DDR4 2933MHz
512GB M.2 PCIe NVMe
Intel Wi-Fi 6 AX200 (2.4Gbps) + BT 5.0


ReplyQuote