eGPU not showing up in the "About This Mac" section and can't seem to use it
 
Notifications
Clear all

eGPU not showing up in the "About This Mac" section and can't seem to use it  

  RSS

jayryuki
(@jayryuki)
New Member
Joined: 3 years ago
 

Hi, so I'm pretty new to the eGPU game. I'm currently using a MacBook Pro 2017, 13in, 2 ports. I'm also on High Sierra 10.13.4. 

I recently bought an Aorus Gaming Box with a GTX 960 in it. I installed fr34k's script onto my MacBook.

As the title says, my eGPU isn't showing up on the "About This Mac" section. It does show up in the System Information though. I've tried connecting an external display to my MBP, but it still uses the integrated GPU. I also connected it to the eGPU itself but nothing shows up.  I don't know if this matters, but I'm connecting to my external display via DVI.

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
kingbri
(@kingbri)
Eminent Member
Joined: 3 years ago
 

Use a dummy plug or external monitor. Or install Windows and there are guides on YouTube to accelerate the internal display

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
jayryuki
(@jayryuki)
New Member
Joined: 3 years ago
 

@kingbri
I did use an external monitor, but nothing happened

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
nanoBit
(@nanobit)
Trusted Member
Joined: 3 years ago
 

According to my information internal screen acceleration with nVidia GPUs is not supported. And if you connect the external display to the Mac instead the eGPU, it is still internal screen acceleration. Try to connect the external display to the eGPU and restart the Mac, it should work then.

Setup: MacBook Pro 2018 15" 2.6GHz Radeon Pro 560X on macOS 10.14 & Windows 10 (Bootcamp); Sonnet eGFX Breakaway Box 350 with a Zotac GTX1080 AMP! Edition

 
2018 15" MacBook Pro (RP560X) [8th,6C,H] + GTX 1080 @ 32Gbps-TB3 (Sonnet Breakaway 350) + Win10 [build link]  


ReplyQuote
ikir
 ikir
(@ikir)
Prominent Member
Joined: 4 years ago
 

have you selected external display as primary?
If you want simpler things buy a radeon RX 580 it is plug&play without hacks.


MacBook Pro 13" 2020 Touch Bar M1 8-core CPU 8-core GPU - 16GB unified memory - 512GB PCIe SSD
MacBook Pro 13" 2020 Touch Bar i7 quad-core 2.3Ghz - 16GB RAM - 1TB PCIe SSD

my awesome Radeon VII eGPU
my Mantiz Venus extreme mod with Sapphire Nitro+ RX Vega 64

 
2018 13" MacBook Pro [8th,4C,U] + Radeon VII @ 32Gbps-TB3 (Mantiz Venus) + macOS 10.15 [build link]  


itsage liked
ReplyQuote
superimportant
(@superimportant)
New Member
Joined: 1 month ago
 

HI,

I have a similar problem. My egpu is connected and i'm connected to external display though the egpu.  Still about this mac is not using the new nvidia 1060 graphics card. Under displays, it also still shows both the intel Iris internl gpu being used.

1. yes external monitor is set to main monitor

2. Yes script ran fine and I have Nvidia icon in my nav bar.

In the system profiler "External GPU" I can see both cards listed. The egpu is lised with PCIE bus.

However the mac is still not using the Egpu. 

Any thoughts?  Please if anyone can help with this.

Thank you

D

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote