Setup & Software Discussions
[HELP] System slow down when eGPU accele...
 

[HELP] System slow down when eGPU accelerating  

  RSS

XPi
 XPi
(@xpi)
New Member
Joined: 5 months ago
Posts: 3
Jan 21, 2019 11:39 am  

Set-up:

- MacBook Pro (15-inch, 2017)
- 2,9 GHz Intel Core i7
- 16 GB 2133 MHz LPDDR3
- macOS High Sierra 10.13.6
- Razer Core X with NVIDIA GeForce GTX 1070 8191 MB

eGPU config using learex/macOS-eGPU and external display plugged into the eGPU

Apps acceleration performing well (tested with Valley Benchmark and GeekBench4) but, when system switch to eGPU usage lag appear on macOS UI (mouse, dock, mission control, workspaces manage, ...) and not accelerated apps (firefox for example). Also, internal display goes black.

Following instructions to solve other similar topic I decided to switch off  "Displays have separate spaces", which had no improvement.

Thanks in advance!

MacBook Pro (15-inch, 2017) / macOS 10.13.6 / Razer Core X / NVIDIA GeForce GTX 1070


ReplyQuote
mac_editor
(@mac_editor)
Noble Member Moderator
Joined: 2 years ago
Posts: 2085
Jan 21, 2019 5:20 pm  

See hardware chart in my sig or follow instructions in automate-eGPU EFI main post for NVIDIA eGPUs + AMD dGPUs.

This post was modified 5 months ago

purge-wrangler.shpurge-nvda.shset-eGPU.shautomate-eGPU EFI Installer
----
Troubleshooting eGPUs on macOS
Command Line Swiss Knife
eGPU Hardware Chart
Multiple Build Guides
----
Current: MacBook Pro RP560X + 480/R9 Fury/Vega 64 | GTX 780/1070
Previous: 2014 MacBook Pro 750M + 480/R9 Fury | GTX 780/980 Ti/1070


ReplyQuote
XPi
 XPi
(@xpi)
New Member
Joined: 5 months ago
Posts: 3
Jan 21, 2019 8:28 pm  

I've "solved" it with a very piggy method.
Using DisableMonitor to disable the built-in display.
I would like to have a better solution.
Thanks also!

MacBook Pro (15-inch, 2017) / macOS 10.13.6 / Razer Core X / NVIDIA GeForce GTX 1070


ReplyQuote