Notifications
Clear all

OSX 10.13.1 + AMD OpenGL/CL  

 of  3
  RSS

unknownsolo
(@unknownsolo)
Trusted Member
Joined: 3 years ago
 

Have anyone tested yet if the new OSX update (10.13.1) fixes AMD's broken drivers with OpenGL/CL?

Late 2019 MacBook Pro 16-inch with AMD 5500m dGPU - Razer Core X Chroma - AMD RX 5700 XT

 
2017 15" MacBook Pro (RP560) [7th,4C,H] + GTX 1080 Ti @ 32Gbps-TB3 (ASUS XG Station 2) + macOS 10.13.1 [build link]  


ReplyQuote
rolfl
(@rolfl)
Eminent Member
Joined: 3 years ago
 

Delete after reminder from @goalque

 

 

Mac Mini 2018 + AKiTiO Node (Corsair SF600 PSU) + Gigabyte Vega RX 64

 
2014 Mac Mini [4th,2C,U] + RX Vega 64 @ 16Gbps-TB2>TB3 (AKiTiO Node) + macOS 10.13 & Win10 [build link]  


ReplyQuote
mzeb
 mzeb
(@mzeb)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

How were they broken in the past? I've had good luck with them. (Played a lot of Guildwars 2). Happy to check on my Mantiz/RX580 setup.

2017 13" MacBook Pro [7th,2C,U] + RX 580 @ 32Gbps-TB3 (Mantiz Venus) + macOS 10.13 & Win10 [build link]  

ReplyQuote
unknownsolo
(@unknownsolo)
Trusted Member
Joined: 3 years ago
 
Posted by: rolfl

10.13.1 AMD drivers still broken (Vega RX 64)

 

 

Ugh! That sucks. 

@mzeb, with vega 64 OS X is almost not usable. any app that doesnt use Metal breaks causing the OS to freeze and sometimes instantly reboot. Can't even use Chrome without disabling hardware acceleration 

Late 2019 MacBook Pro 16-inch with AMD 5500m dGPU - Razer Core X Chroma - AMD RX 5700 XT

 
2017 15" MacBook Pro (RP560) [7th,4C,H] + GTX 1080 Ti @ 32Gbps-TB3 (ASUS XG Station 2) + macOS 10.13.1 [build link]  


ReplyQuote
mzeb
 mzeb
(@mzeb)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

@unknownsolo Is it just the Vega or is it any AMD card? If it's just the Vega I'll see if I can get one into my budget this coming month for uh... testing :-).

2017 13" MacBook Pro [7th,2C,U] + RX 580 @ 32Gbps-TB3 (Mantiz Venus) + macOS 10.13 & Win10 [build link]  

ReplyQuote
unknownsolo
(@unknownsolo)
Trusted Member
Joined: 3 years ago
 

Honestly no idea, I know for a fact Vega 64 is doing that. Safari works fine (along with most Apple's native apps), Chrome's broken, lots of apps dont work. I was hoping the new update fixed that but I guess it didnt 🙁

Late 2019 MacBook Pro 16-inch with AMD 5500m dGPU - Razer Core X Chroma - AMD RX 5700 XT

 
2017 15" MacBook Pro (RP560) [7th,4C,H] + GTX 1080 Ti @ 32Gbps-TB3 (ASUS XG Station 2) + macOS 10.13.1 [build link]  


ReplyQuote
Chippy McChipset
(@chippy-mcchipset)
Reputable Member
Joined: 3 years ago
 

I believe there are performance issues on macOS with all the Vega cards (for the time being).

Thunderbolt 3 Macs, Sonnet and OWC eGPUs, 4K Displays, etc


ReplyQuote
unknownsolo
(@unknownsolo)
Trusted Member
Joined: 3 years ago
 

There are always performance issues with AMD cards in general - both in Windows and Mac haha

Late 2019 MacBook Pro 16-inch with AMD 5500m dGPU - Razer Core X Chroma - AMD RX 5700 XT

 
2017 15" MacBook Pro (RP560) [7th,4C,H] + GTX 1080 Ti @ 32Gbps-TB3 (ASUS XG Station 2) + macOS 10.13.1 [build link]  


ReplyQuote
mzeb
 mzeb
(@mzeb)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

I've had good luck with my 580 so it's prolly not all cards. I'll poke it again tonight to see where things are at with 10.13.1 (darn this job thing preventing me from playing with my eGPU all the time).

2017 13" MacBook Pro [7th,2C,U] + RX 580 @ 32Gbps-TB3 (Mantiz Venus) + macOS 10.13 & Win10 [build link]  

ReplyQuote
rolfl
(@rolfl)
Eminent Member
Joined: 3 years ago
 

Delete after reminder from @goalque

 

Win10 1709 - stable - no issues

Mac Mini 2018 + AKiTiO Node (Corsair SF600 PSU) + Gigabyte Vega RX 64

 
2014 Mac Mini [4th,2C,U] + RX Vega 64 @ 16Gbps-TB2>TB3 (AKiTiO Node) + macOS 10.13 & Win10 [build link]  


ReplyQuote
 of  3