Setup & Software Discussions
HELP: Matiz Venus ethernet not working on WIndows
 

[Solved] HELP: Matiz Venus ethernet not working on WIndows  

  RSS

Jared Busch
(@jared_busch)
Eminent Member
Joined: 2 years ago
 

Well, out of no where, Ethernet stopped working in Windows 10 BootCamp for me.

There's nothing in device manager network adapters other than Bluetooth and WAN.

On the MacOS side, it works perfect.

WiFi works just fine, but it's the Ethernet that I need in Windows 10 BootCamp.

I've re-installed Windows and still no drivers or anything.

I have no clue what to do. Any ideas?

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote
Jared Busch
(@jared_busch)
Eminent Member
Joined: 2 years ago
 

Just an update.

I fixed the issue. the asix ax88179 board wasn't showing in device manager. so what I did was open up the Mantiz, remove my gpu so that I could get to the asix board and then I removed it (wasn't easy, lot's of wiggling to prevent damage of the delicate pins), put my gpu back in, powered on my mac, booted into Windows, let it fully boot and settle for a minute or two, turned everything off, removed the gpu, installed the asix board again, put gpu back in, plugged in mac, booted into windows, BOOM! Ethernet back!

That being said, I probably could have tried booting into windows without the eGPU plugged in and that might have (probably would have) worked, instead of removing the gpu and the asix board...lol.

Anyways, hope this helps someone who's having the same issue.

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote