Setup & Software Discussions
Windows undefined my eGPU
 

Windows undefined my eGPU  

  RSS

(@just-be-freeman)
Active Member
Joined: 1 month ago
 

I'm using gtx 1070 founders edition with Akitio Node, MBP 13 2018 Touch Bar Mojave, w10 bootcamp 1809October
1. Im booting in W10 n hot plug Akitio - nothin happens. 
2. Im connecting Akitio n after that booting w10 - nothin happens. In both cases 1070 is not determined in device manager. (Im trying efi gpu_switcher, but no result)
3. Im boot w10 n hot plug Akitio with gt 8600 (without 6+2, only PCIe ), n card is working! gt 8600 is determined in device manager. (without any patches n scripts)
plz help me to config my 1070, I can't work(

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote
OliverB
(@oliverb)
Noble Member
Joined: 11 months ago
 

Posted by: @just-be-freeman

 

2. Im connecting Akitio n after that booting w10 - nothin happens. In both cases 1070 is not determined in device manager. (Im trying efi gpu_switcher, but no result)

What exactly is "egi gpu_switcher"? Why do you need it?

Why don't you post a screenshot of your Device Manager where the 1070 is missing?

This post was modified 1 month ago

2018 15" MBP & 2015 13" MBP connected to RTX2080Ti GTX1080Ti GTX1080 Vega56 RX580 R9-290 GTX680


ReplyQuote
(@just-be-freeman)
Active Member
Joined: 1 month ago
 

@oliverb

Device manager only determines intel graphics, as if I hadn’t connected egpu, n screenshot will not help in solving the problem. Loaded with apple_set_os.efi ( via ReFind) - no result. 

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote
OliverB
(@oliverb)
Noble Member
Joined: 11 months ago
 

@just-be-freeman
apple_set_os.efi will not do anything with your eGPU directly. I helps on some system with the iGPU and dGPU.

Did you check your eGPU with another system (other computer and/or other OS) ? That's the first thing I always when it won't work.
PS: Try the right side of the TB3-ports!

This post was modified 1 month ago

2018 15" MBP & 2015 13" MBP connected to RTX2080Ti GTX1080Ti GTX1080 Vega56 RX580 R9-290 GTX680


ReplyQuote
(@just-be-freeman)
Active Member
Joined: 1 month ago
 

@oliverb

I tried all side ports, eGPU is working with another card (have only gt8600), n I checked 1070 on another PC and it is working.

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote