Mac not recognizing XFX Radeon RX 580 GTS 8GB
 
Notifications
Clear all

Mac not recognizing XFX Radeon RX 580 GTS 8GB  

  RSS

kenka433
(@kenka433)
New Member
Joined: 4 months ago
 

I'm a newbie here. I bought a Akito Node, TB3 eGPU for my late 2015 27" iMac. The OS sees the enclosure but when booted up with the EFI USB flash drive, no eGPU was detected. The MacOS is Catalina, 10.15.6.

I'm not sure where to begin trouble shooting. My objective is to improve the performance of X-Plane flight simulator. 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2015), 3.2 GHz Quad-Core Intel Core i5, AMD Radeon R9 M380 2 GB > XFX Radon RX 580 8GB (hopefully), Catalina 10.15. 6


ReplyQuote
ArtyGreg
(@artygreg)
Active Member
Joined: 5 months ago
 

Hey @kenka433,

While I'm not familiar with booting from a EFI USB Flash Drive, I'm going to guess what's missing here is purge-wrangler install...? Others may be able to answer more specifically... with the iMac having an integrated screen I have a feeling there may be other points to check as well - might be helpful to have a look through the 'software' tab at the top of this site.

I'd think the RX580 should help - I recently tried an eGPU + RX580 and it made a huge difference to scores in Unigine Heaven benchmark 4.0 Smile

RX580 bench
HD4000 bench

 

Mac Mini (late 2012) / 2.3Ghz quad i7 / 16GB / Samsung 850Pro 256GB SSD (OS) + 1TB original HD (storage) / Intel HD 4000 1536 MB / Mac OS 10.12.6 Sierra / EIZO 27" 2560x1440 via display port


ReplyQuote