Notifications
Clear all

Mantis Venus - USB ports unusable  

 of  7
  RSS

OtaXou
(@otaxou)
Active Member
Joined: 4 years ago
 

So just received the Mantiz Venus, great product btw excellent build quality.

The thing is... that I have the exact same problems as with my Razer Core, those I wanted to escape by buying the Venus :/ Well not as exact as before :

The problem lies with the USB ports. With my Razer Core, both my keyboard (Razer DeathStalker Chroma) and mouse (Razer DeathAdder Chroma) were laggy and completely unusable (both are 5V).

With the Mantiz Venus, I only have problems with my mouse, that's freezing every minutes or so. My Venus FW is updated to the last version, as well as my Thunderbolt drivers (and any drivers for that matters), and I already tried completely erasing the mouse drivers and reinstalling them from scratch. My mouse works flawlessly connected to any ports on my Razer Blade Stealth, this issue really is with the Venus, and on any ports for that matters front and back.

I'm tempted to do a fresh Windows install but I already did that to try and correct the problem back with the Core and this didn't solve anything. I hope not to have to do the same here but if nobody have a clue I guess I'll try it out this weekend. 

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
merluchon
(@merluchon)
New Member
Joined: 4 years ago
 

Hello,

I have a RBS kaby lake version too , no GPU yet in the enclosure.

I have sometimes connection loss problem when I cannot see the TB3 controller in windows, then I need to restart the computer then stop/restart the dock with the cable connected to recover the connection.

Also I stopped completely to use the usb hub function because of random connection loss with the mouse or the Ethernet connection, 2-3s loss then it comes back.

So basically right now it is only doing power supply, I hope the prices for gpu will go back to normal so I can finally use the dock...

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
AntsaK2
(@antsak2)
Eminent Member
Joined: 4 years ago
 

I just connected an audio interface (Boss GT-001) to Mantiz but unfortunately audio starts to stutter immediately after connecting. I don´t have any other devices than this interface and my display connected to Mantiz. If I remove my display from Mantiz, audio gets corrected at same second.

Any idea how to tackle with this?

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
Mymantiz_John
(@mymantiz_john)
Vendor
Joined: 4 years ago
 
Posted by: AntsaK2

I just connected an audio interface (Boss GT-001) to Mantiz but unfortunately audio starts to stutter immediately after connecting. I don´t have any other devices than this interface and my display connected to Mantiz. If I remove my display from Mantiz, audio gets corrected at same second.

Any idea how to tackle with this?

it is an AMP effect processor right? how did you connect? which port?

 

Posted by: dslater

Anyone know if this will fit in the Mantiz? Says it needs a triple slot.

https://www.asus.com/us/Graphics-Cards/ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING/

Thx

Dan

 

it is able to be installed into Mantiz Venus

Mantiz: ● ●


ReplyQuote
AntsaK2
(@antsak2)
Eminent Member
Joined: 4 years ago
 

It is a guitar effect processor that works as a sound card. I tried it both on the back and the front but it stutters all the same. 

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
Mymantiz_John
(@mymantiz_john)
Vendor
Joined: 4 years ago
 
Posted by: AntsaK2

It is a guitar effect processor that works as a sound card. I tried it both on the back and the front but it stutters all the same. 

not really know what the device is, but are you using the Venus as a Bus power to charge the GT01?

 

Mantiz: ● ●


ReplyQuote
AntsaK2
(@antsak2)
Eminent Member
Joined: 4 years ago
 

It is kind of a external sound card. It can get power from USB port but I have tested it with external power source and power through Mantiz. All the same when connecting trough Mantiz sound stutters.

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
Mymantiz_John
(@mymantiz_john)
Vendor
Joined: 4 years ago
 
Posted by: AntsaK2

It is kind of a external sound card. It can get power from USB port but I have tested it with external power source and power through Mantiz. All the same when connecting trough Mantiz sound stutters.

the Mantiz Venus USB port is only to supply the 0.9V x 5A. I think this device request more than that. maybe this is the issue.

 

Posted by: phungtuanhoang

Hi John how is the progress for new firmware? Took pretty long already didn't it?

Will release in W36th. 

 

Mantiz: ● ●


ReplyQuote
Mymantiz_John
(@mymantiz_john)
Vendor
Joined: 4 years ago
 
Posted by: OtaXou

So just received the Mantiz Venus, great product btw excellent build quality.

The thing is... that I have the exact same problems as with my Razer Core, those I wanted to escape by buying the Venus :/ Well not as exact as before :

The problem lies with the USB ports. With my Razer Core, both my keyboard (Razer DeathStalker Chroma) and mouse (Razer DeathAdder Chroma) were laggy and completely unusable (both are 5V).

With the Mantiz Venus, I only have problems with my mouse, that's freezing every minutes or so. My Venus FW is updated to the last version, as well as my Thunderbolt drivers (and any drivers for that matters), and I already tried completely erasing the mouse drivers and reinstalling them from scratch. My mouse works flawlessly connected to any ports on my Razer Blade Stealth, this issue really is with the Venus, and on any ports for that matters front and back.

I'm tempted to do a fresh Windows install but I already did that to try and correct the problem back with the Core and this didn't solve anything. I hope not to have to do the same here but if nobody have a clue I guess I'll try it out this weekend. 

what's your laptop ? let me guide you how, Add my facebook, or twitter to have instant message to communicate. Thank you. 

Mantiz: ● ●


OtaXou liked
ReplyQuote
Frank Emrich
(@frank_emrich)
New Member
Joined: 4 years ago
 

@Mymantiz_John: I have the same problem as OtaXou: If I connect a mouse to a USB port on the Venus, the cursor starts lagging. In addition, if I plug a USB sound card into the Venus the sound is lagging, too. I think someone had this problem earlier, but it was never solved. 

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
 of  7