Enclosure & Hardware Discussions
Razer Core X Chroma, is it Possible to prioritize USB/Network on the TB3 connect...
 

Razer Core X Chroma, is it Possible to prioritize USB/Network on the TB3 connection?  

  RSS

(@cameron_znojemsky)
New Member
Joined: 8 months ago
 

So a little backstory.... I bought a Razer Blade 240hz 2070 max-q for "work" when im away (which is very frequent at least traveling once a week), So for home I bought a Razer Core X Chroma and a 2080 ti... The problem is, If I plug anything into the back of the Chroma X [usb ports] (I want to plug my Razer Mamba Elite, Razer Blackwidow X, Razer Laptop Stand and Razer Goliath Chroma XL) all the lights and devices just disconnect and reconnect all the time.

 

I contacted Razer and they said "Because you have a 2080 ti its stopping the USB's from working, because of how much data" even thou I dont even play games. Is there a way to prioritize the USB Ports rather then Bottleneck it with the GPU?

 

So that my Devices dont constantly disconnect and reconnect etc etc. (I very very rarely ever play a video game... so I am not too worried about ingame performance too much!)

This topic was modified 3 months ago

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote
ghislain
(@ghislain)
New Member
Joined: 3 years ago
 

@cameron_znojemsky

Why don't you plug all your USB stuff on a USB hub (very cheap) connected to one of the USB port of your Razor Blade, so that the thunderbolt port of your Razer Core is used for eGPU only? I have this kind of setup for my Razor Blade Stealth connected to eGPU through Akitio node, and this works very well at full speed...

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote
(@cameron_znojemsky)
New Member
Joined: 8 months ago
 

@ghislain

I mean I could....

But my idea was.... that I would only need to hook my power adapter and Thunderbolt 3 Cable up to the laptop, (TB3) to external display, and my mouse and keyboard etc etc all hooked up to the eGPU's USB's, I do not actually use a USB Hub. Hence why I bought the Razer Core X Chroma over just the Razer Core X........

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote
lilipeipei
(@lilipeipei)
New Member
Joined: 3 years ago
 

@cameron_znojemsky

I'm getting the same problem with a Radeon VII

I've heard Chroma's USB ports has bandwidth problem with external drives. But after I received it, external drive works fine, but keyboard/mouse/USB audio constantly disconnect and reconnect.

To be honest, I really don't care if GPU is working on it's max performance all the time, I just want a real one cable solution, which is the reason why I bought core x chroma instead of core x.

Is Razer aware of this issue? Hopefully it could be solved with a firmware update in future.

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote
(@cameron_znojemsky)
New Member
Joined: 8 months ago
 
Posted by: @lilipeipei

@cameron_znojemsky

I'm getting the same problem with a Radeon VII

I've heard Chroma's USB ports has bandwidth problem with external drives. But after I received it, external drive works fine, but keyboard/mouse/USB audio constantly disconnect and reconnect.

To be honest, I really don't care if GPU is working on it's max performance all the time, I just want a real one cable solution, which is the reason why I bought core x chroma instead of core x.

Is Razer aware of this issue? Hopefully it could be solved with a firmware update in future.

So... I dont know if this is factual or not.

However, I noticed that my Chroma Laptop Stand was DCing even my laptop when plugged in via USB....

And... Razer got an update... and it shut down my "computer" for said update.

But I was re-arranging my desk.... So I thought I might as well try the USB thing again... And... Nothing has Disconnected once... (every single thing is plugged into the Razer Core X Chroma, mouse(mamba elite), keyboard(Blackwidow X TE), Chroma Laptop stand(which has frozen BUT NO DC'd!) and my Goliath Extended Chroma).

So far after 3 days, not a single disconnect... I dont play games, but I think they may have fixed something! 

EDITED: Just tested in a game, (Monster Hunter: World) and... I only lost maybe 1 or 2 FPS... could be warmer in my room or anything... not enough to notice anyway, with everything plugged in, no Disconnects while IN game either.

This post was modified 1 month ago

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote
lilipeipei
(@lilipeipei)
New Member
Joined: 3 years ago
 

@cameron_znojemsky

Hi Cameron, thanks for your update. I'm wondering are you using any USB hub with these ports? or everything is connected directly to the ports on Core

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote
(@cameron_znojemsky)
New Member
Joined: 8 months ago
 
Posted by: @lilipeipei

@cameron_znojemsky

Hi Cameron, thanks for your update. I'm wondering are you using any USB hub with these ports? or everything is connected directly to the ports on Core

@lilipeipei

No I am not... my Keyboard, Mouse, Laptop Stand Chroma and my Goliath Chroma is all plugged directly into the Core X.

The wierd thing is... If I plug my Laptop stand in these days... Its broken, I think I need to RMA my Laptop Stand, the lights will shut off and everything... I think its just plain broken.

Pending: Add my system information and expected eGPU configuration to my signature to give context to my posts


ReplyQuote