Need Host System for Razer Core X with EVGA 2080
 
Notifications
Clear all

Need Host System for Razer Core X with EVGA 2080  

 of  2
  RSS

jerry Kansai
(@joi_kansai)
Estimable Member
Joined: 3 years ago
 
Posted by: egpustroffi

Score Time Spy 4350

https://imgur.com/a/sXJnh3l

kinda disappointing score, i noticed fps drops while the benchmark from 40-10fps like every 3 seconds.

is it possible that a Driver could be the Problem?

From cuda Z there’s some bandwidth issue
, the right PCIe3x4 lanes that showed on HWINFO should perform 2xxx mbs on both host to device and device to host, 1xxx seems half TB3 bandwidth. And that showed on timespy.
Here some benchmarks  from my setting with rtx2080 and Blade laptops 
stealth 2016
https://www.3dmark.com/3dm/29240186?
Blade 15
https://www.3dmark.com/spy/4717276
cuda Z

6AC411D6 72F1 4405 87C1 B8F9EB71E7E9
This post was modified 3 years ago

Razer Blade 15 2018, i7 8750H 16gb ddr4 2666mhz 1tb 970Evo
Razer Blade Stealth 12,5 2016 i7 7500U 8gb ddr3 1866mhz 500gb 970Evo
MacBook Pro 13 mid 2012 i5 3210M 12gb ddr3 1600mhz 500GB HDD
Razer Core V2 rtx 2070 Black 2040mhz Boost clock
Previous setting: rtx 2080ti Asus Turbo, rtx 2080 xc gaming, rtx 2080 Fe, Zotac Mini 1080ti, Evga 1080 FTW2 gaming.
Dual Monitor Predator XB241YU 165Hz 1440p, LG l24UD58 60Hz 4K
Portable Monitor Magedok 1440p HDR 60Hz usbA/C monitor

 
2016 12" Razer Blade Stealth [7th,2C,U] + RTX 2080 Ti @ 32Gbps-TB3 (Razer Core V2) + Win10 1803 [build link]  


ReplyQuote
egpustroffi
(@egpustroffi)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

Thanks, thats strange, any idea what the Problem can cause? if updated the TB Firmware Right now and the bios, but it didnt Change.

BTW i fixed the FPS drop Problem, i changed the Intel graphic Settings from powersaving to max Performance. it has something to do because i use the internal Display?

This post was modified 3 years ago

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
jerry Kansai
(@joi_kansai)
Estimable Member
Joined: 3 years ago
 
Posted by: egpustroffi

Thanks, thats strange, any idea what the Problem can cause? if updated the TB Firmware Right now and the bios, but it didnt Change.

BTW i fixed the FPS drop Problem, i changed the Intel graphic Settings from powersaving to max Performance. it has something to do because i use the internal Display?

Is that this notebook? Maybe cpu has difficulty using egpu through TB3 due dGPU or iGPU inside. Try download gpu switcher and let only rtx2000 working. Don’t worry it works also on my Blade 15 and xps 15 from what i saw online.

This post was modified 3 years ago

Razer Blade 15 2018, i7 8750H 16gb ddr4 2666mhz 1tb 970Evo
Razer Blade Stealth 12,5 2016 i7 7500U 8gb ddr3 1866mhz 500gb 970Evo
MacBook Pro 13 mid 2012 i5 3210M 12gb ddr3 1600mhz 500GB HDD
Razer Core V2 rtx 2070 Black 2040mhz Boost clock
Previous setting: rtx 2080ti Asus Turbo, rtx 2080 xc gaming, rtx 2080 Fe, Zotac Mini 1080ti, Evga 1080 FTW2 gaming.
Dual Monitor Predator XB241YU 165Hz 1440p, LG l24UD58 60Hz 4K
Portable Monitor Magedok 1440p HDR 60Hz usbA/C monitor

 
2016 12" Razer Blade Stealth [7th,2C,U] + RTX 2080 Ti @ 32Gbps-TB3 (Razer Core V2) + Win10 1803 [build link]  


ReplyQuote
egpustroffi
(@egpustroffi)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

i ll try the switcher,
here is the Notebook, sorry it is in german.

https://www.heise.de/preisvergleich/msi-ws60-6qje316h21-workstation-0016h8-sku1521-a1593868.html

MSI WS60 6QJE316H21 - Workstation (0016H8-SKU1521)

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
itsage
(@itsage)
Founder Admin
Joined: 5 years ago
 

@egpustroffi If I had to guess, the TB3 connection may be running at x4 PCIe 2.0.

LinkedIn | Twitter | Facebook | Youtube | Instagram
 
external graphics card builds
best laptops for external GPU
eGPU enclosure buyer's guide

 
2020 Gigabyte Z490 Vision D [10th,8C,K] + RTX 2080 Ti @ 32Gbps-TB3 (AORUS Gaming Box) + Win10 2004 [build link]  


ReplyQuote
egpustroffi
(@egpustroffi)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

but gpu-z Show x4 3.0

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
jerry Kansai
(@joi_kansai)
Estimable Member
Joined: 3 years ago
 
Posted by: egpustroffi

i ll try the switcher,
here is the Notebook, sorry it is in german.

https://www.heise.de/preisvergleich/msi-ws60-6qje316h21-workstation-0016h8-sku1521-a1593868.html

MSI WS60 6QJE316H21 - Workstation (0016H8-SKU1521)

 

No problem I showed also link on Germany retailer  LoL

Posted by: egpustroffi

but gpu-z Show x4 3.0

It’s and HWinfo as well, but performance score on 3Dmark and cuda z shows 2 lanes, did you try External monitor?

Razer Blade 15 2018, i7 8750H 16gb ddr4 2666mhz 1tb 970Evo
Razer Blade Stealth 12,5 2016 i7 7500U 8gb ddr3 1866mhz 500gb 970Evo
MacBook Pro 13 mid 2012 i5 3210M 12gb ddr3 1600mhz 500GB HDD
Razer Core V2 rtx 2070 Black 2040mhz Boost clock
Previous setting: rtx 2080ti Asus Turbo, rtx 2080 xc gaming, rtx 2080 Fe, Zotac Mini 1080ti, Evga 1080 FTW2 gaming.
Dual Monitor Predator XB241YU 165Hz 1440p, LG l24UD58 60Hz 4K
Portable Monitor Magedok 1440p HDR 60Hz usbA/C monitor

 
2016 12" Razer Blade Stealth [7th,2C,U] + RTX 2080 Ti @ 32Gbps-TB3 (Razer Core V2) + Win10 1803 [build link]  


ReplyQuote
egpustroffi
(@egpustroffi)
Active Member
Joined: 3 years ago
 

i tested an external monitor firestrike increase to 5743 with Internal is 5450

To do: Create my signature with system and expected eGPU configuration information to give context to my posts. I have no builds.

.

ReplyQuote
 of  2